Helyi közélet

2015.02.25. 10:02

Kiszebáb égetésével temetik a telet

Tiszadada - Téltemető-tavaszköszöntő családi délutánra várják az érdeklődőket szombat délután 14.30. órai kezdettel a tiszadadai művelődési házba, ahol hagyományőrző kézműveskedéssel, lampionkészítéssel, ólomöntéssel is megismerkedhetnek az érdeklődők, de ekkor készítik el közösen, a téltemető jelképet, a kiszebábut is.

Tiszadada - Téltemető-tavaszköszöntő családi délutánra várják az érdeklődőket szombat délután 14.30. órai kezdettel a tiszadadai művelődési házba, ahol hagyományőrző kézműveskedéssel, lampionkészítéssel, ólomöntéssel is megismerkedhetnek az érdeklődők, de ekkor készítik el közösen, a téltemető jelképet, a kiszebábut is. Lampionos menet indul 16 órakor a Tisza-partra, ahol a kívánságcédulák elhelyezését követően a kiszebáb elégetésével temetik el jelképesen a telet és köszöntik a tavaszt közös énekléssel. A rendezvény vendégeinek csak teamécsest kell vinniük – tájékoztatta portálunkat ifj. Kovács Géza közművelődés szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában