Helyi közélet

2015.02.25. 13:11

Közösséget is teremt a torna

Nyírtét - Sokan nemcsak a mozgás, hanem a társaság miatt is szívesen járnak a foglalkozásokra.

Nyírtét - Sokan nemcsak a mozgás, hanem a társaság miatt is szívesen járnak a foglalkozásokra.

Immár tizenöt éve van rendszeresen mélyizomtorna Nyírtéten, s ezek a foglalkozások jól szolgálják az egészséges életmódra nevelést. Aki ebben részt vesz, az jó közérzettel távozik, megtapasztalja a mozgás utáni örömet, végtagjai és izmai hajlékonyabbá válnak, lelkileg, fizikailag fittebb lesz az egész személyiség.

Fiatalok és idősek

– Több idős ember még a spárgát is meg tudja csinálni, több egyedül élő személy pedig a mozgás mellett azért is szeret ide járni, mert egy jó közösségnek lehet a tagja – tájékoztatta lapunkat a csoport tagjai nevében Illés Sándorné nyugdíjas óvónő. – A mélyizomtornánk vezetője dr. Scheibli Zsuzsanna háziorvosunk. Úgy állította össze a gyakorlatokat, hogy kivitelezhető és fejlesztő legyen mindenkinek. Bemutatja a gyakorlatokat, sokat segít menet közben is. Távollétében bármelyik régebbi tornázó tudja irányítani a foglalkozást.

– Heti két alkalommal találkozunk az általános iskola tornatermében másfél-másfél órára, a korosztályt tekintve az összetétel vegyes: a 7 évestől a 70 évesekig valamennyi nemzedék képviselteti magát.

– Nagyon fontos feladatunknak érezzük a jövőben a szemléletformálás és a propagandamunka folytatását, hiszen a mozgás nagyon fontos az egészség megőrzése érdekében. A tizenöt éves évforduló alkalmából is hálásan köszönjük Révész Dezső polgármesternek és dr. Scheibli Zsuzsanna háziorvosunknak azt, hogy díjmentesen lehetővé tették e nemes egészségmegőrző tevékenységet – tette hozzá Illés Sándorné.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában