Helyi közélet

2015.02.23. 19:47

Kutyavezetők szakmai napja a tiszalöki börtönben

Tiszalök - A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet első alkalommal rendezett meg összevont kutyás szakmai napot, amelyen a rendező intézet mellett a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézeten kívül a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön kutyás szolgálatai vettek részt.

Tiszalök - A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet első alkalommal rendezett meg összevont kutyás szakmai napot, amelyen a rendező intézet mellett a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézeten kívül a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön kutyás szolgálatai vettek részt. Henry, Rex, Mich, Beni, Itó, Denise, Stavros, Dáriusz, Démon, Apolló, Maci és Mali. Mindannyian szolgálati kutyák. Kozsla István bv. zászlós, az intézet kutyatelep-vezetője elmondta, hogy a program célja többek között a kutyák képzése, mind a kábítószer kereső kutyák, mind a járőr kutyák esetében. Általában a tavaszi és kora nyári napok a legalkalmasabbak arra, hogy szabadtéri programokat szervezzünk. Rendszerint ezekben az időszakokban nyílik nagyobb lehetőség vizsgákra, megmérettetésekre, versenyekre. A tél viszonylag nyugodtabb, csendesebb, viszont ebben az időszakban sem szabad megpihenni.

Az ötlet, hogy egy szakmai napot kellene szervezni, Papp Béla bv. törzszászlósnak, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kutyatelep- vezetőjének fejéből pattant ki még 2013-ban. A három intézet kutyái és kutyavezetői közösen töltötték el a napot, amelynek előnye, a tapasztalatcsere, egymás segítése, a hibák feltérképezése, felkészülés a vizsgákra és a szolgálati tevékenységekre. A gyakorlat megmutatta, hogy mentálisan nagyon pozitívan hat a szolgálati kutyákra az idegen környezetben végzett szituációs gyakorlat, az új, ismeretlen ingerekkel történő találkozás.

A harmonikus összevont regionális képzés hatékonysága a bevethetőség minőségében mutatkozik meg, illetve csapatépítő célokat is szolgál tudtuk meg Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézettől.

- Keletpress Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában