Helyi közélet

2015.02.05. 11:18

Meztelenül tartották fogva

Vásárosnamény - Tizenhétmillió forintot akartak kicsikarni a cégvezetőből.

Vásárosnamény - Tizenhétmillió forintot akartak kicsikarni a cégvezetőből. Idegenrendészeti akcióban ellenőriztek egy budapesti szállodát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberei január 12-én. Az egyik szobában három fővárosi férfit találtak, akik egy negyediket őriztek – ruháitól megfosztva. A mezítelen férfi az egyik nyomozót félrehívta, és elmondta, három férfi erőszakkal hurcolta el Vásárosnaményból, és átadták három másiknak, akik fogva tartották. A rendőrök a hotelben elfogták P. Attilát (23), F. Lászlót (25) és K. Zoltánt (45), akik állították, egy megbízás alapján vigyázniuk kellett a negyedik személyre, nem tudják, miért.

Bekényszerítették egy autóba

– A sértett, a 44 éves sátor­aljaújhelyi férfi még aznap részletesebben beszámolt az NNI-s kollégáknak a történtekről – mondta el Koncz Béla százados, az ügyben eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója. Hozzátette: egy rendezvény lebonyolításának ürügyével csalták el Vásárosnamény egyik áruházának parkolójába január 9-én kora délután. Ott egy mellé kanyarodó autóból kiszállt egy számára ismeretlen fiatalember, térden rúgta, és bekényszerítette egy VW Jettába, amelyben a rugdosódón kívül a sofőr és egy másik férfi tartózkodott. Elvették a mobiltelefonját, majd a fővárosi szállodába vitték, ahol átadták őrzőinek. – Nyomozásunk adatai szerint a szállodában elfogott mindhárom férfi egyazon személyhez köthető fővárosi cégeknek dolgozott korábban biztonsági őrként – folytatta a százados. – Az is kiderült, hogy az őket a sátoraljaújhelyi ügyvezető őrzésére felkérő férfi, a budapesti K. Vilmos (27) kapcsolatban áll a biztonsági cégek tulajdonosával, az őrök korábbi munkaadójával, a fővárosi V. Péterrel (45), aki a gyanú szerint korábbi munkavállalói közül válogatta ki a későbbi bűncselekmény végrehajtóit. Eljutottunk a feltételezett megbízóig, a budapesti B. Róbertig (42), aki elszámolási vitában állt a sértettel, ezért információink szerint 17 millió forintot akart kicsikarni a fogvatartottól – írta a police.hu.

Felismerte elrablóját

Már csak két szereplő azonosítása maradt hátra. A kutatás során a nyomozók megtalálták azt a férfit, aki a sértettet január 9-én a gyanú szerint bekényszerítette P. Attila kocsijába. A leányfalui K. Krisztiánt (21) az elrabolt ügyvezető fényképről felismerte. Az autóban ülő harmadik férfi után jelenleg is folyik a nyomozás. – A még szabadon mozgó öt gyanúsítottra január 21-én csaptunk le két hullámban – összegezte Koncz Béla. A gyanúsítottakat előállították a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol őrizetbe vették őket emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság január 23-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. A bíróság már január 14-én elrendelte a korábban elfogott P. Attila, F. László és K. Zoltán előzetes letartóztatását, személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt. KM

A rendőrség közleménye

Egy fővárosi szállóban tartott ellenőrzés során az egyik szobában találtak egy fogvatartott férfira és három fogvatartójára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai 2015. január 12-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves sátoraljaújhelyi lakost egy vásárosnaményi parkolóban megbeszélt találkozón kényszerítették autóba és hurcolták el erőszakkal január 9-én. A hotelben elfogott három budapesti férfit őrizetbe vették.Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberrablás és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást. A beszerzett adatok szerint a bűncselekményre egy 27 éves budapesti férfi adott megbízást, akinek elszámolási vitája volt sértettel. Január 21-én a szabolcsi rendőrök és az NNI nyomozói összehangolt akcióban több helyszínen még öt férfit fogtak el és vettek őrizetbe, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek a bűncselekményben. Jelenleg összesen nyolc személy van előzetes letartóztatásban

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


Elraboltak és fogva tartottak egy cégvezetőt Budapesten Elrabolták és három napig meztelenül fogva tartották egy cég vezetőjét Budapesten, a feltételezett elkövetőket emberrablás gyanúja miatt őrizetbe vették, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat - közölte a rendőrség szerdán a police.hu honlapon. tovább »

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában