Helyi közélet

2015.03.13. 14:45

Két napra kitárja az ajtaját

Tiszatelek - A környező településekről is járnak át diákok a tiszateleki iskolába.

Tiszatelek - A környező településekről is járnak át diákok a tiszateleki iskolába.Mozgalmasan telnek ezek a hetek a tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Február végén sikerrel rendezték meg a hagyományos farsangi mulatságot, a jövő héten, március 18-án és 19-én pedig nyílt tanítási napra várják a leendő elsősöket és szüleiket, valamint az iskola iránt érdeklődő, más településeken tanuló felsősöket.

– A diákok jól érezték magukat a maszkabálon. A tombolasorsolás fődíja egy tablet volt – tekintett vissza a rendezvényre Molnár József, az oktatási intézmény igazgatója, majd rátért az iskola életében fontos eseményt jelentő nyílt napra.

– Az érdeklődő gyermekek és szüleik 8 órától tájékoztatást hallhatnak az iskoláról, a várható újdonságról, majd négy tanítási órán vehetnek részt az alsó és a felső tagozaton egyaránt. Az iskolánkba jelenleg 187 diák jár, közülük azonban csak 101 tanuló lakik Tiszateleken. A többiek a környező településekről, Nagyhalászból, Újdombrádról, Dombrádról, Beszterecről, Ibrányból járnak hozzánk. Az utazók magas száma miatt úgy alakítottuk ki az órarendet, hogy akik a helyközi járattal 8 óra után érkeznek Tiszatelekre, ne maradjanak le egy tanítási óráról sem. Ezért mindegyik nap húszperces osztályfőnöki órával kezdődik, a kötetlen beszélgetés mellett érdekes, színes ez a foglalkozás, a gyermekek szeretik. Van olyan később érkező, aki kocsival áthozatja magát, hogy ő is ott lehessen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában