Helyi közélet

2015.05.20. 12:23

Az államtitkárt ámulatba ejtette Nyíregyháza és a fókashow

Nyíregyháza - A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely ad otthont a Magyar Fürdőszövetség két napos közgyűlésének.

Nyíregyháza - A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely ad otthont a Magyar Fürdőszövetség két napos közgyűlésének. Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára közölte:

– Az európai uniós lehetőségek megszűnése után hazai pályázati forrásból kapnak fejlesztési támogatást beruházásaikhoz a fürdők. Valószínűleg augusztustól pályázhatnak a gyógyhelyi fejlesztésekhez maximum egymilliárd forint összegű támogatásra – többek között Nyíregyháza is. Mindemellett az épületek energetikai fejlesztésére is pályázhatnak a vállalkozások. A pénzügyi eszközök biztosításához kedvezményes hitelt vehetnek igénybe. A fürdők támogatást kaphatnak a szakemberképzéshez, és kihasználhatják az informatikai és a kutatásfejlesztési lehetőségeket. Ez utóbbi az egészségturizmus lényeges eleme: a gyógyvizeink nem pusztán reumatikus kezelések eredményességéhez járulnak hozzá, hanem alkalmasak a különböző bel-, bőr- és nőgyógyászati, valamint légzőszervi terápiákra is. A jövőben létrejöhetnek gyógybarlangok, mofetta (szén-dioxid-gáz) és klimatikus gyógyhelyek is.

– Komoly súllyal bír a fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere. A csillagos minősítések garanciát jelentenek a szolgáltatás színvonalára, üzenet az egészségturistáknak. Eddig tizenkét fürdőüzemeltető huszonegy egysége kapott minősítést. Nyíregyháza fürdővárossá nőtte ki magát. A szép fejlesztésekkel rendkívüli sikereket és látványos eredményeket értek el. A családommal jártam nemrég Sóstón, nagyon tetszett a Múzeumfalu, az Aquarius Élményfürdő és a Nyíregyházi Állatpark, a fókashow egészen ámulatba ejtő volt – fogalmazott dr. Ruszinkó Ádám.

Czeglédi Gyula két évtizede a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatója. Tavaly Bükfürdőn választották meg a Magyar Fürdőszövetség elnökének:

– A következő években az igényes magyarországi vállalkozások mindegyike megméretteti magát a védjegy minősítési rendszerén. Az a cél, hogy az arra érdemes magyarországi fürdők bizonyos paraméterek mellett hungarikumokká váljanak. Országszerte a fürdők felkészültek az idei szezonra, a szabadtéri létesítményeiket is megnyitják a hónap végéig.

Podlovics Roland, a nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy Sóstógyógyfürdőn május 30-án nyit a strand, és várhatóan június közepén nyitják meg a wellness-fürdő új gyógyászati szárnyát.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában