Helyi közélet

2015.05.16. 14:31

Baleseti imitátorokat képeztek a Vöröskeresztnél

Nyíregyháza, Záhony - Idén is szervezett megyénkben baleseti imitátori képzést a legnagyobb hazai karitatív szervezet, a Magyar Vöröskereszt.

Nyíregyháza, Záhony - Idén is szervezett megyénkben baleseti imitátori képzést a legnagyobb hazai karitatív szervezet, a Magyar Vöröskereszt.

Tavaly a záhonyi Dr. Béres József Kollégium, míg idén a nyíregyházi Evangélikus Luther Márton Kollégium nyújtott otthont a kurzusnak. A foglalkozásokat Csige István, a szervezet oktatási előadója és Hadobás Ferenc, a Magyar Imitációs Társaság alapítója vezette. A megyeszékhelyről, Nyírgyulajról és Záhonyból érkezett, főképpen középiskolás, az elsősegélynyújtásban járatos résztvevők a négy nap alatt elsajátították a különböző balesetek, sérülések szimulációját, a sminkelés különféle fortélyait. Az intenzív, de vidám hangulatú képzést írásbeli és gyakorlati vizsga zárta. A tanfolyam eredményes lebonyolítását segítette Kondor Bernadett, a megyei igazgatóság ifjúsági referense és Tancsik Róbert, a Vöröskereszt Megyei Ifjúsági Tanácsának elnöke is. A kiképzett imitátorok elsősegélynyújtó versenyeken, katasztrófavédelmi gyakorlatokon és rendvédelmi napokon működnek majd közre, de a kurzus révén tovább gyarapították elsősegélynyújtó ismereteiket is.

Nagy Ferenc - Nagy József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában