Helyi közélet

2015.05.08. 09:24

Drogellenes fiatalok

Nyíregyháza - A kazinczys diákok flashmobjának üzenete tiszta és világos volt.

Nyíregyháza - A kazinczys diákok flashmobjának üzenete tiszta és világos volt.

Sok mindent „látott” már a megyeszékhely Országzászló tere, ám arra minden bizonnyal nem volt még példa, hogy egyszerre 350 gyerek várjon a zene megszólalására, majd egy, a napjainkban is valós veszély ellen emeljen szót a flashmobbal kirajzolódó felirat.

– Közös felelősségünk – s ebben az iskolának is kiemelkedő szerepe van –, hogy felhívjuk a diákjaink figyelmét a drogfogyasztás veszélyeire – említette a nagyszabású akció előtti percekben Gyüre László, a Kazinczy Ferenc általános iskola diákönkormányzatának elnöke. A pedagógus elmondta: áprilisban az intézményben tartottak már egy interaktív felvilágosító előadást, ahol az új típusú dizájnerdrogok mellett az előadók szóltak az emberkereskedelem és a prostitúció veszélyeiről, az áldozattá válás elkerülésének módjairól is.

Mondj nemet, ha megkínálnak!

– A csütörtöki megmozdulásunk folytatása, s egyben zárása is a prevenciós programunknak. Iskolánk diákjai és tanárai – igen látványosan – a NO DROG felirattal, zenével, majd tánccal arra figyelmeztettek mindenkit: nemet kell mondani a kábítószerekre – hangsúlyozta Gyüre László.

– A gyerekek még kissé naivak. Hajlamosak vagyunk hinni a felnőtteknek, de most már tudjuk, mit kell tennünk, hogy ne vezethessenek félre minket – magyarázta Tudlik Mirjam. A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének diákja szerint az előadásokon az elrettentő példákon keresztül megértették azt is, hogy a világ nem mindig barátságos. – A flashmob azt üzente: a drog tönkretesz mindenkit, testileg és lelkileg egyaránt, ennyit nem ér pár percnyi jó kedély!

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában