Helyi közélet

2015.05.27. 09:33

Három helyen lesz időközi polgármester-választás vasárnap

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.

Budapest, 2015. május 27., szerda (MTI) - Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Jeney Sándor (Fidesz-KDNP) februárban elhunyt.

A Heves megyei Szúcs községben az eddigi vezető, Egyed Zsigmond (független) február 28-i hatállyal lemondott tisztségéről, ott emiatt lesz vasárnap időközi polgármester-választás.

A Tolna megyei Udvariban pedig azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert tavaly októberben nem sikerült polgármestert választani, az egyetlen jelölt ugyanis a voksolás előtt nem sokkal visszalépett. A településen így időközi polgármester-választást tűztek ki, azonban a február 8-ára kitűzött voksolás is elmaradt, mert senki nem jelentkezett a tisztségre. A helyi választási bizottság ezek után újabb időközi választást írt ki, május 31-ére.

Kilenc településen jelöltek hiányában elmarad a nemzetségi választás: a Fejér megyei Baracska, Előszállás és Mezőfalva, a Zala megyei Batyk, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emőd és Sajóbábony, a Somogy megyei Pogányszentpéter és a Veszprém megyei Tapolca roma, valamint a Békés megyei Kötegyán román választói a legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában