Helyi közélet

2015.05.13. 16:00

Hyppolit és a Schneider család Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Hyppolit, a lakáj az egyik legismertebb magyar film, amit 1931-ben mutattak be; a második magyar hangosfilm nagy sztárokat vonultatott fel.

Nyíregyháza - A Hyppolit, a lakáj az egyik legismertebb magyar film, amit 1931-ben mutattak be; a második magyar hangosfilm nagy sztárokat vonultatott fel. A Németországból hazatért Székely István, a slágerzeneszerző Eisemann Mihály, a korszak legnagyobb operatőre, Eiben István és a forgatókönyvíró Nóti Károly, valamint három színész: Csortos Gyula, Kabos Gyula és Jávor Pál nevével fémjelzett alkotás 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé. A filmet 1999-ben felújították, és olyan népszerű művészek játszották a főbb szerepeket, mint Koltai Róbert, Eperjes Károly, Pogány Judit, Huszárik Kata vagy Gáspár Sándor.

A történet persze nemcsak filmen, hanem színpadon is megállja a helyét, a fülbemászó dallamok és a rengeteg humor pedig garancia a sikerre. Hyppolit és a Schneider család mulatságos története május 21-én 18 órától a Váci Mihály Kulturális Központban elevenedik meg: a Kalocsai Színház bemutatóján Kautzky Armand, Várkonyi András, Maronka Csilla és Oszter Alexandra is látható-hallható. Az előadást Straub Dezső rendezi, jegyek a helyszínen elővételben már kaphatók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában