Helyi közélet

2015.05.15. 09:29

Közlemény - Észt kórussal énekel A Pro Musica Leánykar

Nyíregyháza - Május 16-án 18 órai kezdettel tartja a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében a Nyíregyházi Cantemus Kórus „A nő a zenében” kórusbérlet-sorozatának ötödik, befejező koncertjét „Nőikarok” címmel.

Nyíregyháza - Május 16-án 18 órai kezdettel tartja a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében a Nyíregyházi Cantemus Kórus „A nő a zenében” kórusbérlet-sorozatának ötödik, befejező koncertjét „Nőikarok” címmel.

A koncerten – mely egyben a „Nyílt hétvége a Cantemus műhelyében” szakmai program része – az Észtországból érkezett Ellerhein Leánykar és a nyíregyházi Pro Musica Leánykar lép fel. Az észt leánykar karvezetője Ingrid Korvits, akinek vezetékneve talán ismerősen cseng a nyíregyházi koncertlátogatók körében, hiszen férjének, Tonu Korvits zeneszerzőnek remekművét, a Kreek’s Notebook-ot (Kreek jegyzetei), 2011-ben a „Maestro” kórusbérletében mutatta be a Cantemus Kórus és a

Liszt Ferenc Kamarazenekar a szerző jelenlétében, nagy sikerrel. A leánykar mostani programjában romantikus és kortárs műveket hallhat a közönség és persze a Pro Musica Leánykarral közösen is énekelnek majd az észt lányok. A koncerten vezényel Ingrid Korvits és Szabó Dénes. A bérlettel nem rendelkező hallgatók részére 1200 Ft-os áron válthatók belépőjegyek a koncert előtt a helyszínen.

A Nyíregyházi Cantemus Kórus örömmel közli a nagyközönséggel, hogy a Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas művészek közreműködésével megtartott április 25.-i két jótékonysági hangversenye bevételének teljes összegét (1. 247.490 Ft), ígérete szerint 2 db életmentő defibrillátor (AED) készülék beszerzésére fordította. Az egyik készüléket a Móricz Zsigmond Színház részére ajánlotta fel a kórus vezetősége, a másik készülék átadására és bemutatására szeretettel várja az érdeklődőket május 20-án 11 óra 30 perckor a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, melyen egy sajtótájékoztatóval egybekötött gyakorlati bemutató keretében, Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója tart ismertetőt az életmentés technikájáról és a készülékről.

- Szilágyi Szilárd, sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában