Helyi közélet

2015.05.13. 12:13

Ma és holnap két helyszínen, két képzőművészeti kiállítás megnyitója lesz Kisvárdán

Kisvárda – Ma és holnap /szerdán és csütörtökön) két képzőművészeti kiállítás nyitása lesz Kisvárdán, két helyszínen.

Kisvárda – Ma és holnap /szerdán és csütörtökön) két képzőművészeti kiállítás nyitása lesz Kisvárdán, két helyszínen. A Rétközi Múzeumban május 13–án (ma, szerdán) délután három órakor nyílik meg a Múzeum és Baráti Köre által rendezett kiállításon Bánszki Tamás (1892–1971) tanár, festő– és grafikus emlékkiállításának képei lesznek láthatók. A tárlat képei Szabó György földeáki származású, debreceni nyugalmazott középiskolai tanár magángyűjteményéből valók. A kiállításon Leleszi Tibor Kisvárda polgármesterének köszöntőjét követően, H. Németh Katalin grafikusművész nyitja meg. A kiállításon látható akvarellek egy részét az egy évszázaddal ezelőtt kirobbantott Nagy Honvédő Háború alatt, az olasz hadifogságban készítette a művész.

A kiállítás június 11–ig. látható.

Könyvtárgaléria

A Várday István Városi Könyvtár és az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely rendezi meg dr. Szalmásné Nagy Timea „Kreativitás” című kiállítása. Csütörtökön –május 14–én– 16 órákor Jánvári Nikolett művésztanár nyitja meg.

Mindkét kiállításon közreműködnek a Weiner Leo Alapfokú Művészeti Iskola tanária és tanítványok működnek közre. A galéria képei június 19–láthatók.

- Vincze Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában