Helyi közélet

2015.05.15. 08:19

Megkérdeztük: Ön hogyan hajtaná be az adótartozásokat?

Nyíregyháza – Legelőször megpróbálnám békés úton behajtani a tartozást, azonban ha ez nem sikerülne, akkor megtenném a megfelelő jogi lépéseket – nyilatkozta a nyíregyházi <span class="namen">Kander Barbara</span>.

Nyíregyháza – Legelőször megpróbálnám békés úton behajtani a tartozást, azonban ha ez nem sikerülne, akkor megtenném a megfelelő jogi lépéseket – nyilatkozta a nyíregyházi Kander Barbara. – Személyesen keresném meg a cégeket, vállalkozásokat és részletfizetésben állapodnék meg velük – fogalmazott az újfehértói Tóth Alexa.

– Úgy vélem, mindenféleképpen változtatni kell ezen. Célszerű lenne bevezetni egy törvényt, amely ezt az összeget ráterheli a vállalkozók fizetésére, vagy a vagyontárgyaira – vélekedett Lászlóné Hollik Ágnes.

– A megfelelő jogi utakat bejárva kellene megpróbálni behajtani ezt az pénzösszeget, de ha ez nem történik meg, akkor elkoboznám a vállalatok tulajdonában lévő tárgyakat – válaszolta Vágvölgyi Márk.

– Elsősorban tárgyalnék a cégek vezetőivel, hogy kisebb csúszással mikor tudnák befizetni ezt a pénzt, ha nem sikerül megegyezni, akkor pedig lefoglalnám a vállalkozás vagyonát – mondta el kérdésünkre a megyeszékhelyen élő Boldizsár Magdolna.

– Felfüggeszteném a cégek tevékenységét, illetve visszavonnám az engedélyüket addig, amíg ki nem fizetik a tartozásikat. Talán ez lenne a legésszerűbb megoldás – felelte a Nyíregyházán élő Bagi Zsuzsanna.

KM-GD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában