Helyi közélet

2015.05.12. 17:02

Mentőöv a dohányosoknak

Máriapócs - Az unió szerkezetátalakítási támogatása már a múlté, a kormány ezért saját forrásból igyekszik segíteni.

Máriapócs - Az unió szerkezetátalakítási támogatása már a múlté, a kormány ezért saját forrásból igyekszik segíteni.

Megyénkbe látogatott kedden délután dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azért, hogy első kézből tájékoztassa a szabolcsi gazdákat: miután az Európai Unió 2014-ben megszüntette a szerkezetátalakítási támogatást, a kormány úgy döntött, nem hagyja, hogy az ágazat megroppanjon emiatt.

Nehéz időszak volt

– A magyar dohányos gazdák nehezen élték meg az unió döntése óta eltelt időszakot. Egy jó hírt hoztam Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ide, ahol negyvenezer hektáron közel húszezer ember foglalkozik a dohánnyal. A kormány úgy döntött, hogy egy 5 milliárd forintos forrást biztosít az ágazatnak, ebből 3,5 milliárd forint a nemzeti, 1,5 milliárd forint pedig az úgynevezett „de minimis” támogatás – közölte az államtitkár, aki hozzátette: egy hektárra 900 ezer forint támogatást vehetnek fel (ebből 600 ezer a nemzeti, és 300 ezer a „de minimis” támogatás) a gazdák.

További részletek a Kelet-Magyarország május 13-i számában.


Budapest, 2015. március 13., péntek (MTI) - A kormány a dohánytermelés 2015. évi támogatásához 5 milliárd forintot biztosít, a szükséges forrást a Földművelésügyi Minisztérium (FM) saját forrásaiból, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hozzájárulásával a tavalyi költségvetési maradványok felhasználásával teremti elő - közölte a tárca az MTI-vel pénteken. tovább »

Nyíregyháza, 2015. március 16., hétfő (MTI) - Eddig több mint 3700 hektár dohányültetvény termésének átvételére kötött szerződést az ULT (Universal Leaf Tobacco) Magyarország Zrt. a gazdálkodókkal - közölte az amerikai Universal Corporation nyíregyházi leányvállalatának vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel. tovább »

Ófehértó, 2014. augusztus 26., kedd (MTI) - A kormány keresi az európai uniós követelményeknek is megfelelő támogatási lehetőséget a dohánytermesztésben foglalkoztatott 20 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez - ezt Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára mondta kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón, ahol termelői és feldolgozói megállapodást írtak alá az ágazat fenntartásának elősegítésére. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában