Helyi közélet

2015.05.26. 08:31

Összeírás a mezőgazdaságban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az adatok pontos és hiteles információkkal szolgálnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az adatok pontos és hiteles információkkal szolgálnak.Mezőgazdasági összeírást tart május 23. és június 15. között a Központi Statisztikai Hivatal. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 37 településen, a tavalyi összeírás során már felkeresett címeken kérdezik meg újból a gazdákat a számlálóbiztosok. Az összeírást az Európai Parlament és Tanács írja elő, az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló törvény alapján kötelező.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse az állatállományban bekövetkezett változásokat, a szántóföldi vetésszerkezet, valamint a többi művelési ág (gyümölcsös, szőlő, konyhakert, gyep, erdő, nádas, halastó) területének alakulását. Az adatok teljes képet nyújtanak az agrárium helyzetéről, a gazdaságok tevékenységéről, továbbá pontos és hiteles információkkal szolgálnak a hazai gazdaságirányítás és az Európai Unió részére.

Az összeírókat a hivatal igazolvánnyal látja el, amely a személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt érvényes. Az összeírás során a KSH munkatársai ellenőrzést is végeznek, így esetenként előfordulhat, hogy néhány gazdaságot másodszor is felkeresnek.

A hivatal az adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel.

Dr. Horváthné Ignácz Julianna

Osztályvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában