Helyi közélet

2015.05.07. 13:51

Programokkal segítik a területi együttműködést

Nyíregyháza -  Az elmúlt években az önkormányzatok egyre több új feladattal és egyre nagyobb kihívásokkal szembesültek.

Nyíregyháza -  Az elmúlt években az önkormányzatok egyre több új feladattal és egyre nagyobb kihívásokkal szembesültek.Foglalkoztatási problémák, a társadalmi konfliktusok megelőzésének, kezelésének fokozódó szükségessége, a lakosságmegtartás kihívásai, a humán szolgáltatások újraszervezésének új körülményei, az uniós fejlesztési források pályázásához és szakszerű, hosszú távon is hatékony felhasználásához szükséges új feladatkörök, bizonyos településméretek esetében (járás, kistérség) komplex szolgáltatások megszervezésének szükségessége. Ez indokolta a „Területi együttműködést segítő programok a Nyíregyházi járás területén” elnevezésű pályázati projekt létrejöttét, melynek nyitórendezvényét csütörtökön tartották a nyíregyházi városháza Bencs termében.

A pályázat az érintett 15 település közötti együttműködés erősítését célozza egyrészt a lakosság jó színvonalú közszolgáltatási ellátásáért, másrészt a köztisztviselőinek felkészítéséért, munkájuk segítéséért. A koordinátor Nyíregyháza önkormányzata, a projekt megvalósításában pedig aktív szerepük lesz a járáshoz tartozó településeknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában