Helyi közélet

2015.05.06. 19:08

Shirchadasj & Band koncert Kisvárdán és Lónyán

Kisvárda - A mély tartalmú szövegek és a csodálatosan megkomponált zenei háttér profi előadók hangszerein és énekhangján tesz bizonyságot Isten egész világot átölelő szeretetéről. A koncert és így az idei európai turné a “Hazahoztál” címet viseli, és a megrendítő őszinteséggel szól és gyógyít egy lassan darabjaira hulló, számtalan feszültségtől széttagolt világunkban élő, küzdő emberhez.

Kisvárda - A mély tartalmú szövegek és a csodálatosan megkomponált zenei háttér profi előadók hangszerein és énekhangján tesz bizonyságot Isten egész világot átölelő szeretetéről. A koncert és így az idei európai turné a “Hazahoztál” címet viseli, és a megrendítő őszinteséggel szól és gyógyít egy lassan darabjaira hulló, számtalan feszültségtől széttagolt világunkban élő, küzdő emberhez. A város nevében Leleszi Tibor polgármester köszöntötte kedden este a Várszínpadon fellépő, holland Shirchadasj & Band gospelkórus amely már 30 éve jár rendszeresen Magyarországra, néhány év kihagyás után ismét ellátogatott hazánkba új produkciójával, melynek címe „Hazahoztál". Idén először a hazai és erdélyi koncertek mellett Felvidéken és Kárpátalján is koncertezik az együttes.

–A mai este főszereplője a világhírű énekkar és zenekar, mely zenei kompozíciójában „Hazahoztál” címet viseli s egész estés műsorával megszólaltatja a lélek hangjait. A zene minden rendülésével, üzenetével karöltve hat és gyógyít a lélek húrjain keresztül– mondta a város polgármestere.

Ezt követően Százvai László református vezető lelkipásztor köszönte meg, hogy immár harmadszor, hallhatják és láthatják Kisvárdán azt a csodát, amit minden fellépésükkel a rendből és a harmóniából, épül fel a mű, amely bensőséges formában képes hordozni a válaszokat, bizonyos mélyen, a lélek mélyén húzódó kérdésekre, s tolmácsolják felénk Isten világot átölelő szeretetét.

Magyarul is énekeltek

Műsorukban, pantomimmel és magyar nyelvű énekekkel tették még érhetőbbé idei üzenetüket. A Shirchadasj & Band koncertjei teljes estések. Változatos zenei stílus, hatalmas fény és hangtechnika, gondolatébresztő szövegek és jótékonyság, mindez a Shirchadasj koncertjein, most is megtapasztalta a Várszínpad megtelt közönségét. A több mint két órás, s benne három ráadás szám, a műsorúk alatt technika professzionális minőségű volt. Szinte minden hang– és fénytechnikai eszközt bevetettek a robotlámpákkal kezdve a nagy hatótávolságú térmikrofonokig kápráztató élmény volt a teljes fény– és hangtechnika. Az 50 énekes, 10 zenész és a 15 fős technikai csapat fáradozott azon, hogy ne csak a léleknek, de a fülnek és a szemnek is felemelő élményben legyen része a koncerten résztvevőknek. Ezt hálálta meg a közönség, amikor felállva köszönték meg, fergeteges tapssal a feledhetetlen élményt nyújtó előadást.

A koncert végén Leleszi Tibor polgármester és Százvai László vezető lelkész megköszönték a csodálatos élményt adó több mint két órás előadást, s szerény ajándékkal kedveskedtek, és köszönték meg az együttes előadását.

A kisvárdai koncert városi összefogással valósult meg. Megint bizonyítást nyert, hogy egy közös cél érdekében vannak vállalkozók, vállalkozások és más szervezetek, akik egy bizonyos értelmes cél érdekében összefognak. Százvai László vezető lelkésztől megtudtuk, hogy a mostani összefogásban az alább felsoroltak vettek részt. Szabolcs–Beregi Református Egyházmegye, Kisvárdai Református Egyházközség, a város Önkormányzata, a Nyírzem–Coop ZRT, a Coop Pékség Kft, Dombka 2003 ZRT, Bacsó István vállalkozó, Rózsakő étterem és Pizzéria, Kisvárdai Intézményműködtető Nonprofit Kft, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Parish Bull Hotel, Parti étterem, a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium konyhájának dolgozói. Köszönet minden támogatónak a csodálatos élményért.

A koncertek ingyenesek, azonban az előadáson a kárpátaljai rászorulók megsegítésére adományokat gyűjtenek, amelyekkel a Magyar Református Szeretetszolgálat folyamatos kárpátaljai segítségnyújtását támogatják. Csütörtökön, május 7–én Lónyán a Művelődési Házban lépnek fel.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában