Helyi közélet

2015.05.14. 10:23

Trend a lelke mindennek: újra itt a nyár

Nyíregyháza - A trendfelelős Pantone Intézet minden évben kihirdeti az év színét. Az idei esztendő divatszíne a marsala, vagyis a barnásba hajló bordó lett. Mivel ez a szín és a bordó különböző árnyalatai sokak számára viselhető, barátságos, ezért nagyon valószínű, hogy hatalmas sikert arat az előző évek színével szemben.

Nyíregyháza - A trendfelelős Pantone Intézet minden évben kihirdeti az év színét. Az idei esztendő divatszíne a marsala, vagyis a barnásba hajló bordó lett. Mivel ez a szín és a bordó különböző árnyalatai sokak számára viselhető, barátságos, ezért nagyon valószínű, hogy hatalmas sikert arat az előző évek színével szemben. Tavaly a ragyogó orchidea, tavalyelőtt a smaragdzöld, 2012-ben pedig az élénk mandarin volt az év színe. A pasztellszínek nem mennek ki a divatból, mellettük megjelenik a citromsárga, narancssárga és a kék is.

– Ebben az évben nem csak a menyasszonyok aratnak sikert a fehérrel és a csipkével, hanem az összes nő, aki divatosan akar öltözni – jelentette ki Rabócsi Renáta divattervező. – Csipke minden mennyiségben: megjelenik szoknyákon, nadrágokon és felsőkön. Csipke ruhák, szoknyák, ahol az alsó rész teljesen átlátszik, megmutatva a lábakat. Ezt a sztárok nagyon imádják. Mást sem látunk, csak sejtelmesen kivillanó testrészeket.

– Örök darab a farmer. Erre az évre teljesen letisztult: semmi koptatás, sem folt, sem rojt, sem lyuk, csakis egyszínű. Ezáltal a hétköznapi viseletünk is kicsit kifinomultabb, elegánsabb. A másik örök divat az a virág minta. Az idén töménytelen mennyiségben viselhetjük, ami eddig giccsnek számított, abban trendik leszünk. A virág minta a 2015-ös divatos férfi ruhatárában is feltűnik.

Rabócsi Renáta Budapesten dolgozott együtt Maar Róberttel. Azóta ő saját férfi márkát teremtett, ami elképesztő gyorsasággal, 1-2 hónap alatt befutott. Hiteles személy a nyári férfi divatot illetően:

– Az idén a férfiak egyaránt divatosak, ha romantikus színes-virágos darabokat választanak, vagy military hatású kabátot vagy nadrágot. Homogén színű nadrághoz, zakóhoz élénk színű ing vagy póló üdébb megjelenést biztosít. Virágos ruhadarabhoz már csak egyszínű darabokat kiegészítőket vegyünk. Sportos összeállításoknál nyáron a kiegészítőkre nagy hangsúlyt fektethetünk, cipők, sapkák, kalapok, napszemüvegek, sportos órák. Ezeket színben érdemes összehangolni, hogy harmonikus legyen az összhatásunk.

– Az idén divat a bőr és a hasított bőr, de nem a hagyományos fekete. Mint minden másban, itt is a világos, natúr és a bőr legtermészetellenesebb színe (kék, sárga, púder, stb.) Én világoskék műbőrt használtam a kollekciómban. Minden esetben, műbőrt és műszőrmét használok, az állatok védelme miatt. Mára ruhaipar olyan szintű bőr replikát gyárt, amely teljes mértékben megtéveszti a valódi bőrök, szőrök kedvelőit is – vette át a szót Rabócsi Renáta.

– Divat a rövid fazon, ami köldökig vagy köldök alá érnek. Nagy hangsúlyt kapnak a kiegészítők. Táskák, ékszerek, órák. Ami kiirthatatlan és most már a hétköznapi szettjeinkbe is befúrta magát, a tüll. Vidám, színes tüll tütü szoknyát viselhetünk, színben harmonizáló trikókkal vagy elegáns megjelenésre fűzővel. Természetesen mindent kombinálhatunk, például a csipkét a farmerrel, hasított bőrrel. Virágmintás blúzokat pasztellszínű nadrággal vagy szoknyával.

Az idei év divatjában mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelőt.

– Az öltözködés a kommunikációnk része, sokat elárul rólunk. Kifejezhetjük vele érzéseinket, gondolatainkat, szavak nélkül tudathatjuk környezetünkkel célunkat. Itt arra gondolok, pl.: ha erősnek akarsz látszani, elénk színű ruhákat viselsz.

A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a szettünkben, ha reggel úgy indulunk el otthonról, hogy elégedettek vagyunk öltözékünkkel, az már ad egy önbizalmat, ami egy sikeres nap kezdete lehet.

A divat egy iránymutatás. Alapul vehetjük az aktuális év színeit, formáit, de a legfontosabb az egyediség. Alap ruhákat apró változtatásokkal, kiegészítőkkel divatossá, egyedivé tehetjük. A most indulok DivatTáborban megmutatom, hogy lehet egyedi kiegészítőket, táskákat készíteni. Elsősorban gyerekeknek szervezünk tábort, ahol segítünk nekik saját stílusuk fejlesztésében.

„A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia" (Giorgio Armani)

– A nyári trendekben a természetes szépség kihangsúlyozása kerül előtérbe különféle praktikákkal. A smink divat egyre jobban a hétköznapokból merít és a „mindenkori hordhatóságot” tűzte ki céljául. A „No make up” stílusú smink és a vadító piros, pink, telt rózsaszín ajkak nem mennek ki a divatból. A smink fantasztikus eszköz arra egy nőnek, hogy kifejezze önmagát és különlegességet! – állította Korpai Kitti sminkmester, kozmetikus.

– 2015 haj divata sokszínű, mindenki megtalálja a számára tökéletes frizurát. Még mindig divatban van az ombre és a copacabana melír, viszon ezek színekben merészebbek lettek – említette Lukács Gabriella fodrász. – Mint ruhában, úgy hajszínben is az év színe a marsala. Hódítanak a vállig érő formák, ez lehet egyenesen, hullámosan hordani. Minden arcformához tökéletes választás. Hódít még a picit hosszabb longbob néven futó hajak. Mint a vállig érő haj, ez a fazon is jól formálható, egy hossz haj. Rövid hajban továbbra is mennek a pixie hajak, rövid bobok. A rövid hajak, oldalválasztékkal, frufruval és igazi trend színekkel válik glamourossá. Hosszú hajban trendi a hullámos, laza hullámos, fonatok. Legtrendibb színek: hagyjuk természetes színével élni hajunkat. Válasszunk méz szőkét vagy egy gyönyörű meleg barnát, nap szívta hatású színeket. A sztár világban is egyre elterjedtebbek a különleges színek. Ha igazán vagány akarsz lenni, válassz lila vagy kék árnyalatot vagy ezek pasztell árnyalatait. Idén merjünk hullámos, nap szívta vagy akár bevállalós, színes hajat hordani, akár egy fonással, sodrással vagy egy copffal feldobni.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában