Helyi közélet

2015.05.28. 10:05

Vádat emeltek a trafikot kirabló tinédzser ellen 

Gergelyiugornya, Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 16 éves fiúval szemben, aki 2 hónapja késsel rabolt ki Gergelyiugornyán egy dohányboltot.

Gergelyiugornya, Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 16 éves fiúval szemben, aki 2 hónapja késsel rabolt ki Gergelyiugornyán egy dohányboltot. A vádirati tényállás szerint a fiatal férfi 2015 márciusában elhatározta, hogy kirabolja a lakóhelyétől néhány kilométerre, Gergelyiugornyán lévő dohányboltot. Terve megvalósításához magához vett egy kb. 20 cm nagyságú kést, több feltűnő színű ruhadarabot, kesztyűt, valamint egy sportszárat, melyből maszkot készített. A vádlott a Tisza-híd alatt átöltözött, a fejére kapucnit és maszkot húzott és este 8 óra körüli időben bement a Nemzeti Dohányboltba, ahol a 23 éves alkalmazotthoz lépett, és késsel a kezében felszólította, hogy a kasszát nyissa ki.

Mivel a fiatal nő megijedt és a pénztárgépet nem volt hajlandó kinyitni, a vádlott maga ment a kasszához, és abból több, mint 60.000 Ft készpénzt vett ki, majd kiszaladt az üzletből. Az eladó ekkor a pánikgombot megnyomta és telefonon értesítette a rendőrséget, akik a közeli Tisza-híd alatt perceken belül megtalálták a fiatal fiú váltó ruháját, farmernadrágja zsebében személyes irataival, melyek alapján a rablót a rendőrség 2 órán belül elfogta. A Nyíregyházi Járási Ügyészség a fiatalkorú elkövetőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában