Helyi közélet

2015.05.27. 11:53

Városunkba látogatott Izrael Állam magyarországi nagykövete

Nyíregyháza - Izrael Állam Magyarországi Nagykövetségével közösen kiállításmegnyitóval egybekötött kétnapos programsorozatot szervezett május 27-28-án a „Kérlek segíts!...” alapítvány, amelyen Izrael Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete, Ilan Mor is részt vett.

Nyíregyháza - Izrael Állam Magyarországi Nagykövetségével közösen kiállításmegnyitóval egybekötött kétnapos programsorozatot szervezett május 27-28-án a „Kérlek segíts!...” alapítvány, amelyen Izrael Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete, Ilan Mor is részt vett. A nagykövet nem csupán megnyitotta a Váci Mihály Kulturális Központban bemutatásra kerülő Izrael arcai című kiállítást, de néhány városi és városkörnyéki iskolába személyesen is ellátogatva bekapcsolódott a civil szervezetnek a megyében élő, többszörösen hátrányos helyzetű gyerekek társadalmi integrációját elősegítő munkájába is.

– Város számára megtiszteltetés, hogy nagykövet úr, őexcellenciája körútja első állomásául városunkat, s Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét választotta.Történészként nagyon jól tudom, mennyire fontos állam Izrael az egész világ számára. A Közel-Kelet olyan bölcsője a kultúrának, amely arra tanít, hogy ismerjük meg egymást, respektáljuk a másságot és a mienktől eltérő véleményeket – mondta el köszöntőjében dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere, az ünnepélyes kiállításmegnyitón.

Ilan Mor, Izrael Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete első szavaival magyarul szólt a megjelentekhez, s örömét fejezte ki, hogy már másodszor jöhetett Nyíregyházára, ebbe a gyönyörű városba.

– Ez a kiállítás, amelyet most együtt nyithatunk meg Izraelt mutatja be, s a csodálatos képek, a rajzok államunk szépségét és történelmét tárják elénk. Ennek az országnak a nagyköveteként az a nagy álmom, hogy a magyarországi diákok részt vesznek majd csereprogramokon, megnézik városainkat, s fokozatosan megismerik az ottani kultúrát – mondta el többek között a nagykövet.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában