Helyi közélet

2015.06.29. 07:55

Az aszfalt issza a bulizó fiatalok levét

Nyíregyháza - A csütörtöki közgyűlés után közmeghallgatást tartottak a városháza Krúdy-termében, ahol olyan sok érdeklődő jelent meg, hogy pótszékekre is szükség volt.

Nyíregyháza - A csütörtöki közgyűlés után közmeghallgatást tartottak a városháza Krúdy-termében, ahol olyan sok érdeklődő jelent meg, hogy pótszékekre is szükség volt.

A Felhő utcáról érkezett hozzászóló azt kérte, legyen az utcájuk élhető. Az ott lakók szerint korábban a szennyvízberuházásra hivatkozva nem aszfaltozták le az utat, most viszont az a kifogás, hogy nincs csapadékvíz-elvezető rendszer – a NyírVV illetékesének válaszából kiderült: ez utóbbi nem kifogás: amíg nem megoldott a csapadékvíz elvezetése, nem lehet szilárd burkolattal ellátni az utat.

Tönkrement járdák

A Hadik utca lakói évtizedek óta várják az aszfaltozást, és a gondjaikat tovább szaporította, hogy a csatornázás miatt tönkrement a járda. A Csemete utcán azon folyik a vita, hogy kinek a hibájából ment tönkre az aszfalt, kinek kellene helyreállítani.

Dr. Kovács Ferenc polgármester azt mondta, tudják, hogy sok utat kellene felújítani, illetve fejleszteni, és bár folyamatosan nő az erre fordított összeg nagysága (ebben az évben ez 800 millió forint), ezen a téren sok évtizedes a lemaradás, amit nem lehet egy-két év alatt ledolgozni.

– Amikor kiválasztjuk, hogy egy adott évben mely utakat tesszük rendbe, figyelembe vesszük, hogy a szükséges feltételek adottak-e, hogy mekkora igénybe vételnek van az útszakasz kitéve és hogy hány embert érint a probléma. Ezen a területen is sokat léptünk előre, de az igények és a lehetőségeink között nagy az eltérés – tette hozzá, a Csemete utca ügyében pedig egyeztetést kért az illetékesektől.

Nem jó buli!

A panaszok másik része a kocsmákra és szórakozóhelyekre vonatkozott, pontosabban arra, hogy a részeg fiatalok randalírozása, hogy teszi tönkre a környéken élők mindennapjait.

A felszólalók az Új utcát és a Bethlen Gábor utcát nevesítették. Felvetették a zajszint és a nyitvatartási idő korlátozását, és elmondták: nem csak az éjszakáikat teszik tönkre a bulizók, de a reggeleiket is, hiszen törött üvegek borítják a járdákat, amelyeket illemhelynek is használnak a fiatalok.

A szülőket is bevonták

Az Egyház utca sarkán élő városlakó elmondta: 16 ablakukat verték be, és az sem jelentett megoldást, amikor bedeszkázta őket, mert azok sem maradtak sokáig a helyükön.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 29-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában