Helyi közélet

2015.06.30. 16:42

Befejeződött a mándoki Forgách-kastély felújítása

Nyíregyháza, 2015. június 30., kedd (MTI) - Több mint 700 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon található Forgách-kastély.

Nyíregyháza, 2015. június 30., kedd (MTI) - Több mint 700 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon található Forgách-kastély.

A beruházáshoz a projektgazda World-Transit Kft. az Új Széchenyi Terv Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázatán több mint 421 millió forint uniós támogatást nyert el, ami hatvan százalékos támogatási aránynak felel meg - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság kedden az MTI-vel.

Az 1750-ben barokk stílusban épített műemlék kastély eddig rossz állapotban volt, évekig kihasználatlanul állt. A beruházás során a kastélyszállóban tíz vendégszobát alakítottak ki húsz férőhellyel, a szálláshely ezen felül vendéglátással, wellness-szolgáltatásokkal, rendezvényszervezéssel és kerékpárkölcsönzéssel is várja a pihenni vágyókat.

A beruházás révén tizenhárom új munkahely jött létre.

A kastélyszálló mellett megújult az épületet övező park is, felújították az egykori történelmi stílust megidéző sétányhálózatot, valamint növényeket és fákat telepítettek. A már korábban befejezett, szintén uniós támogatású beruházás 79,4 millió forintba került.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában