Helyi közélet

2015.06.17. 18:00

Fegyveres zsarolót fogtak az ukrán határon

Csap, Záhony - Egy magyar gépkocsivezetőtől próbált fegyverrel pénzt kikényszeríteni a záhonyi határátkelő ukrán oldalán egy csapi lakos.

Csap, Záhony - Egy magyar gépkocsivezetőtől próbált fegyverrel pénzt kikényszeríteni a záhonyi határátkelő ukrán oldalán egy csapi lakos.

Az ukrán rendőrség közlése szerint a csapi illetőségű férfi előbb a gépkocsijával állta el az útját az átkelőről éppen kihajtó magyar állampolgár járművének útját, és 10 ezer forintot követelt az Ukrajnába való belépésért. A kiszemelt áldozat azonban kikerülte az útakadályt, és továbbhajtott.

Egy közeli benzinkútnál azonban utolérte az útonálló, és a sértett szerint egy pisztollyal hadonászva igyekezett kierőszakolni az akadálymentes határátkelésért lerovandó „védelmi pénzt”. Mivel az esetnek több szemtanúja is akadt, a támadó végül meggondolta magát, és a kocsijával elhajtott az ukrán határvároska irányába.

A sértett bejelentését követően kiérkező rendőröknek egy órán belül sikerült kézre keríteniük az útonállót, akiről kiderült, hogy egy csapi lakos. A támadásnál használt fegyvernek látszó tárgy is előkerült, ami egy ártalmatlan, ám a valódi pisztolyokra tökéletesen hasonlító öngyújtónak bizonyult. Az elkövető ellen zsarolás címén emeltek vádat.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában