Helyi közélet

2015.06.18. 13:37

Fővárosi „laborkalandon” a záhonyi kollégisták

Budapest, Záhony - Harmadik alkalommal szervezte meg az interaktív laboratórium látogatást a középiskolások számára a fővárosi székhelyű Wessling Közhasznú Nonprofit Kft.

Budapest, Záhony - Harmadik alkalommal szervezte meg az interaktív laboratórium látogatást a középiskolások számára a fővárosi székhelyű Wessling Közhasznú Nonprofit Kft.

A kezdeményezés célja a kémia és a természettudományok népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló diákok körében, akik bepillanthatnak a titkok és csodák világába, azaz egy igazi vizsgálólaboratórium életébe. A rendezők ezúttal is egy esszépályázat nyomán döntötték el, hogy a jelentkezők közül kik bújhattak köpenybe és gumikesztyűbe, kik húzhattak védőszemüveget, hogy nekilássanak kísérletezni, és hogy kiderítsék: mi is az a kromatográfia. A Laborkaland szervezői célul tűzték maguk elé, hogy minél több olyan diák jusson el a programra, akiknek az iskolában kevesebb lehetőségük adódik kísérletezni. A szervezők (kémikusok, vegyészek, kémiatanárok, kommunikációs szakemberek) modern, interaktív, a csoportmunkára építő pedagógiai programot, szemléltető munkafüzetet alkottak annak érdekében, hogy a tanulóknak valóban tartalmas és akár egy életre szóló élményt nyújtson az egyedülálló Laborkaland program.

A rendezvényre az ország számos pontjáról jelentkeztek középiskolások. A kísérleteket úgy állítják össze, hogy minél szemléletesebben és egyszerűbben mutassák be a laboratóriumban folyó vizsgálatokat, és mindeközben aktivizálják a gyerekek iskolai tudását is. A diákok maguk végeztek el minden kísérletet és a legkorszerűbb technikai eszközökkel különböző méréseket is kipróbáltak, a program végén pedig elismerő okleveleket kaptak. A szervezők védőfelszerelést, kísérleti eszközöket, ebédet, munkafüzetet és útiköltség térítést is biztosítottak a résztvevőknek. A záhonyi Dr. Béres József Kollégiumból Katona Dávid (Berkesz) és Tancsik Róbert (Nyíregyháza) pályázott sikerrel az érdekes és tartalmas programra.

- Katona Dávid -Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában