Helyi közélet

2015.06.26. 19:56

Gyorsított ütemben épülnek a kerékpárutak

Nyíregyháza - Az államtitkár szerint a közeljövőben Debrecentől Szatmárnémetiig érhet a kerékpárút.

Nyíregyháza - Az államtitkár szerint a közeljövőben Debrecentől Szatmárnémetiig érhet a kerékpárút.

– Fontos a kerékpározás Magyarországon, fontos honfitársaink biztonsága, a környezetterhelés és a zaj csökkentése, valamint a természetes környezet, de a legfontosabb, hogy a magyar emberek jól, s nagyon sokáig éljenek – mondta el Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára azon a június 26-ai helyszíni sajtótájékoztatón, amelyen a gyorsított ütemben épülő kerékpárutakról, s ezen belül a Nyírbogát környéki településeken megvalósuló útberuházások készültségi állapotairól esett szó.

– Ha volnának még az önkormányzati fiókokban engedélyes tervek, akkor arra biztatnám a települések polgármestereit, hogy találják meg gyorsan ezeket, mert maradt még forrás további új szakaszok kiépítéséhez, és Seszták Miklós nemzetgazdasági miniszter elrendelte a végrehajtást. Európában 44 milliárd eurós a turisztikai piacnak az a szegmense, amelyet a kerékpározás hajt előre. Mi sem hagyhatjuk tehát figyelmen kívül a kerékpárút-hálózat fejlesztéséből következő turisztikai előnyök gazdasági jelentőségét – tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában