Helyi közélet

2015.06.30. 09:10

Járványokat hoznak a bevándorlók?

Nyírbátor - Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet – jegyezte meg Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának magyar igazgatója a Napi Gazdaságban.

Nyírbátor - Az illegális bevándorlók tömegeinek megjelenése járványügyi szempontból is veszélyforrást jelenthet – jegyezte meg Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának magyar igazgatója a Napi Gazdaságban. Felidézte, hogy a régióban már hosszú ideje alacsony a fertőző betegségek gyakorisága, mert a védőoltásoknak köszönhetően sikerült megfékezni például a járványos gyermekbénulást, ami „egyes közel-keleti országokban ma is járványos méreteket ölt”. Az illegális migráció egészségügyi hatásait kiemelt témaként kezelik majd a világszervezet szeptemberre tervezett miniszteri konferenciáján.

– A nyírbátori őrzött szálláshelyen elhelyezendő sze­mélyek befogadásukkor általános orvosi vizsgálaton esnek át – reagált megkeresésünkre Fehérvári Marietta rendőr százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK sajtóreferense.

Rendszeres a szűrővizsgálat

– A későbbiekben panasz esetén napi szinten orvosi ellátásban részesülhetnek. Az ott szolgálatot teljesítő állomány tagjai rendszeres szűrővizsgálatokon vesznek részt, valamint lehetőségük van védőoltások felvételére is. A szolgálatot teljesítő állomány tagjai számára biztosítottak a különböző védőeszközök, jogosultak az orvosi ellátásra – arra bármikor jelentkezhetnek. A befogadott személyeket szükség esetén civil ­ellátóhelyekre is kiszállíthatják.

KM-LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában