Helyi közélet

2015.06.19. 13:41

Kelet-Magyarországról az Északi-tengerig jutottak

Nyíregyháza, Wangerooge - Az Északi-tenger által határolt német Wangerooge szigetén járt a Zelk-iskola küldöttsége.

Nyíregyháza, Wangerooge - Az Északi-tenger által határolt német Wangerooge szigetén járt a Zelk-iskola küldöttsége.

Magyar turisták ritkán fordulnak meg Wangerooge szigetén, hiszen messze van. Most mégis sikerült eljutnia négy diáknak és két pedagógusnak a „Minden város egy szivárvány” elnevezésű Comenius-program részeként.

– Ez volt az utolsó állomása a programnak. Felejthetetlen hetet tölthettünk el a közel 8 négyzetkilométer területű Wangerooge szigetén, amely az Északi-tengerben található, és a Fríz-szigetek szigetlánc része. Az UNESCO-világörökségéhez tartozó Watt-tenger határolja. Körülbelül ezren lakják, a nyári időszakban mintegy tízezer turista érkezik oda – ecsetelte Kovácsné Nagy Judit, a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Angol-Német Kéttannyelvű Iskola pedagógusa.

A küldöttség tagjai az iskolai órák látogatása mellett felfedezhették a dűnék és a sós mocsarak növény- és állatvilágát is.

– A természet védelme miatt Wangerooge szigetén autók helyett csakis kerékpárral és gyalogosan közlekedhetnek az emberek –említette a delegáció vezetője.

A záróünnepségen a résztvevő 8 ország tagjai felidézték közös élményeiket, az elmúlt 2 év legjelentősebb pillanatait, majd másnap szomorúan búcsúztak el új barátaiktól, akiket a Comenius-programnak köszönhetően szerezhettek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában