Helyi közélet

2015.06.12. 14:53

Laborkalandozó középiskolások a fővárosban

A Laborkaland program a természettudományos tantárgyak, azon belül is a kémia népszerűsítését tűzte ki célul.

A Laborkaland program a természettudományos tantárgyak, azon belül is a kémia népszerűsítését tűzte ki célul.

A Wessling Közhasznú Nonprofit Kft. laboratóriumába az egész országból érkeztek péntek reggel középiskolások Záhonytól Hajdúnánásig, Várpalotától Kecskemétig. A határvárosi Dr. Béres József Kollégium két diákja már hajnal 4 órakor felkelt, hogy a fővárosi programra utazzon. A csoda odabent van! – hirdeti a program jelmondata. Odabent a laboratóriumban, a modern gépekben, magában az anyagban, de leginkább az ott dolgozó emberek fejében, akik megannyi leleményes módon igyekeznek elválasztani egymástól az alkotóelemeket, molekulákat, hogy aztán megmérhessék azokat.

A diákokat röviden felkészítették a laboratóriumi viselkedés szabályaira, majd az esettanulmányokra épülő, a laboratóriumi vizsgálatokat bemutató interaktív előadásokat követően – az ebéd után – a diákok kísérleteket végeznek, amelyek során megidézik Öveges professzor szellemét. Aztán körbevezetik őket a laboratóriumon, de az „idegenvezetés” mellett dolgoznak is: a legkorszerűbb berendezésekkel méréseket végeznek el.

A nap vége felé még sok-sok érdekességet megtudhatnak a laboratóriumról, rövid kérdőívet (a Laborkaland totót) is ki kell tölteniük, végül az erre az alkalomra készült szemléletes munkafüzettel és a részvételt, a program elvégzését igazoló oklevéllel távoznak majd a Wessling Kft. irodaházából. A teljesen ingyenes programot immár harmadik alkalommal szervezték meg, és a sikerre való tekintettel a tervek szerint ősszel újra lesz Laborkaland!

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában