Helyi közélet

2015.06.03. 08:04

Megkérdeztük: Ön hogyan büntetné meg a csellengő diákokat?

Nyíregyháza – Az igazi büntetés az lenne számukra, ha nyáron is kellene járniuk suliba, hogy bepótolják azokat az órákat, amelyeket elmulasztottak az év folyamán – nyilatkozta a napkori <span class="namen">Gulyás Dóra</span>.

Nyíregyháza – Az igazi büntetés az lenne számukra, ha nyáron is kellene járniuk suliba, hogy bepótolják azokat az órákat, amelyeket elmulasztottak az év folyamán – nyilatkozta a napkori Gulyás Dóra.

– Sokan az év vége felé lógnak el, amit egyáltalán nem tartok bölcs dolognak. Kirúgást érdemelnének, vagy pedig osztályozóvizsgát kellene tenniük a tárgyakból – adta tudtunkra a nyíregyházi Simon Krisztina.

– A legnagyobb gond, hogy a mai fiataloknak egyáltalán nincs felelősségtudatuk. Mindenesetre a szülőket értesíteném, és megrovásban részesíteném őket az iskolában – vélekedett Tornainé Nagy Éva.

– Megvonnám tőlük a különböző támogatásokat, hosszabb hiányzás esetén pedig akár bírsággal büntetném őket, illetve az iskolából való eltanácsolással – válaszolta a székelyi Kiss Péter.

– A portaszolgálatot erősíteném meg elsődlegesen, illetve úgy gondolom, több rendőrre lenne szükség a közterületeken – felelte a megyeszékhelyen élő Volyák Zsófia.

– Szerintem alapvetően a szülők feladata lenne, hogy a gyerekük körmére nézzenek. Az iskolának és a szülőknek együtt kellene működniük, hogy visszaszorítsák a lógásokat – mondta el megkérdezésünkre a leveleki Kulcsár Bianka.

KM-GD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában