Helyi közélet

2015.06.01. 08:34

Mennyit ér a biztonság?

Nyíregyháza - Rendőrkutyákkal barátkoztak, fegyvert fogtak és vagyonvédelmi tanácsokkal gazdagodtak az érdeklődők.

Nyíregyháza - Rendőrkutyákkal barátkoztak, fegyvert fogtak és vagyonvédelmi tanácsokkal gazdagodtak az érdeklődők.

Ön mit tenne, ha egy napon azt tapasztalná, hogy kirámolták a lakását, feltörték az autóját vagy éppen ellopták a (motor)kerékpárját? Ezekben az esetekben a rendőrségre vezet a károsultak első útja, ahol sok esetben sajnos kiderül: figyelmetlenségünknek, felelőtlenségünknek vagy éppen garasoskodásunknak köszönhetően szinte tálcán kínáltuk a lehetőséget a bűnözőknek.

Szupertechnikával felvértezve

Többek között erről is szó volt szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya vagyonvédelmi napján, ahol biztonságtechnikai cégek, nyílászárógyártók, zárszaküzletek szakemberei, biztosítótársaságok képviselői, valamint rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők mutattak rá arra, mennyi mindent tehetnénk annak érdekében, hogy nagyobb biztonságban tudjuk javainkat és nem utolsó sorban az életünket, testi épségünket is.

Több száz érdeklődőt vonzottak hétvégén az Országzászló téri programok, a 17 stand, a színes kísérőprogramok, a városgondnok szolgálati gépjárműve. A rendőrség több gépjárművel vonult ki a helyszínre, majd az egyenruhások megmutatták azokat a szuper technikákat, amelyekkel a bűnelkövetők nyomait keresik, rögzítik. Az egyik cég a biztonságos, jó szívvel ajánlható ajtózárakról és nyílászárókról mesélt közönségének, egy másik a személyvédelem eszköztárát mutatta be. A legnagyobb várakozás a rendőrségi kutyás bemutatót előzte meg, a nézők hatalmas tapssal ismerték el a rendőr ebek és kiképzőik teljesítményét.

Kifizetődő és megnyugtató

– A vagyonvédelmi napon az idei is arra kívántuk felhívni a figyelmet, hogy minimális anyagi ráfordítással és némi odafigyeléssel a vagyon elleni bűncselekmények jelentős része megelőzhető. Ingatlanjaink és ingóságaink biztonságáról elsősorban nekünk, tulajdonosoknak kell gondoskodnunk. Érdemes áldozni a magántulajdon védelmére, mert megtérül – fejtegette érdeklődésünkre Fehérvári Marietta rendőrszázados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint mondta, egy betöréssel okozott kár nem ritkán a többszöröse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési és beszerelési költségeinek. A betörést egyrészt mechanikai eszközökkel – korszerű zárszerkezet, rács használatával – akadályozhatjuk meg, de fokozhatjuk a biztonságot elektronikus riasztó- és jelzőrendszerekkel is.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 1-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában