Helyi közélet

2015.06.24. 19:35

Nyíregyházi az év védőnője

Nyíregyháza – Én mindig is csendben végeztem a munkámat, úgyhogy most szokni kell a médiaérdeklődést – foglalja össze az elmúlt néhány nap eseményeit a nyíregyházi ­Chrenkó Zoltán Mihályné, aki a Családháló.hu olvasóinak jelölése, valamint a Családháló csapatának döntése nyomán 2014 védőnője lett.

Nyíregyháza – Én mindig is csendben végeztem a munkámat, úgyhogy most szokni kell a médiaérdeklődést – foglalja össze az elmúlt néhány nap eseményeit a nyíregyházi ­Chrenkó Zoltán Mihályné, aki a Családháló.hu olvasóinak jelölése, valamint a Családháló csapatának döntése nyomán 2014 védőnője lett. – Hat éve már, hogy a jósavárosi körzet területi védőnőjeként dolgozom; más a korosztály és mások a feladatok. Nemcsak a gyerekekkel, de a szüleikkel is kapcsolatban állok, ez pedig komplex feladat, hiszen jártasnak kell lennem a pszichológiában, gyerekgyógyászatban, szülészetben – meséli Zsuzsa, aki szerint minden családot, minden babát másért lehet szeretni. – A látogatásokon felkészítem a kismamákat a szoptatásra, arra, hogy felismerjék a csecsemőkori problémákat, hogy nyomon kövessék a gyermekük fejlődését, de beszélek a mosható pelenkáról vagy a hordozókendőről is. Ilyenkor azonban nem jut mindenre idő, de részt veszek a Nyíregyházi Babaklub és a Gyerecsak Egyesület rendezvényein mint tanácsadó védőnő, az előadásokon pedig azokra a kérdésekre is választ kaphatnak az édesanyák, amelyeket a látogatásokon nem tudnak feltenni. E két említett szervezet jelölt erre a díjra, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg – mondja Zsuzsa, aki azért is örül az elismerésnek, mert ezzel felhívhatja a figyelmet a védőnők munkájára.

Természetesen büszke rá a családja is, bár annak nem mindig örülnek, ha késő este vagy hétvégén „helyezi magát szolgálatba”.

– A gyermekeim azt mondták, nemcsak a legjobb védőnő, de a legjobb édesanya is én vagyok, ennél pedig nem kell nagyobb elismerés.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában