Helyi közélet

2015.07.07. 10:10

Ajándék hűtőket kapott Nyíregyháza

Nyíregyháza - Az Electrolux több mint 20,5 millió forint értékben adományozott hűtőket a nyíregyházi intézményeknek.

Nyíregyháza - Az Electrolux több mint 20,5 millió forint értékben adományozott hűtőket a nyíregyházi intézményeknek.

A hűtőgépgyár tíz éve működik Nyíregyházán, több száz embernek adva munkát. A cég amellett, hogy 900 embernek biztosít munkalehetőséget, aktív szerepet tölt be a helyi közösségek életében is.

Kiemelt programja a helyhatósággal és az ipari parkkal korábban közösen kialakított sétány a Jósavárosban, vagy a szeptember 5-ére, az idén immár Electrolux Vidor Futóverseny néven meghirdetett megmérettetés, mellyel a Beteg Gyermekekért Alapítványt támogatja a vállalat – mondta el Alessio Bonfanti kedden a Családok Átmeneti Otthonában, ahol dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ vezetője jelképesen átvette a gyár adományát.

Jégkrém, gyümölcs, üdítő

– Ezzel a kis lépéssel szeretnénk jobbá tenni a családok, a nyíregyháziak életét. A környezettudatos gondolkodás és a költségcsökkentés jegyében kis energiafogyasztású hűtőszekrényekre cseréljük a régieket – tette hozzá a gyárigazgató, akit az otthon gyermeklakói meglepetéssel vártak: lerajzolták, mit jelent számukra az adomány.

– Jégkrém is van a hűtőben, meg gyümölcs és üdítő – magyarázta Kevin, az otthon kis lakója.

– Úgy gondolom, nem lehet elégszer megköszönni az Electrolux ajándékát, melyet 83 városi intézménybe juttattunk el. Ezeken a helyeken vagy egyáltalán nem volt hűtőszekrény, vagy ahogy a tavaly felújított Családok Átmeneti Otthonában is, kevés és elavult, nagy energiafogyasztású volt – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc.

Nyíregyháza polgár­mestere hálája jeléül díszoklevelet adott át Alessio Bonfantinak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában