Helyi közélet

2015.07.21. 17:09

Az életünk könyvjelzői

<em>Egy fiatal lány világa pénteken este az egyik pillanatról a másikra összeomlott. Nem csak a könyveit, az utazási emlékeit, a családi ereklyéket, a ruháit és a cipőit veszítette el, de azt az embert is, aki mindenkinél fontosabb volt a számára: az édesanyját. </em> Száraz Ancsa jegyzete.

Egy fiatal lány világa pénteken este az egyik pillanatról a másikra összeomlott. Nem csak a könyveit, az utazási emlékeit, a családi ereklyéket, a ruháit és a cipőit veszítette el, de azt az embert is, aki mindenkinél fontosabb volt a számára: az édesanyját.  Száraz Ancsa jegyzete. Először abba gondoltam bele, hogy mi lenne velem a könyveim nélkül. Újra beszerezni őket képtelenség, de még ha meg is tudnám venni mindegyiket, nem lennének bennük a megjegyzendő oldalakon a kis könyvjelzők, és nem látszana, hogy olvasás közben melyik hányszor esett bele a fürdőkádba.Utána eszembe jutottak az utazások emlékei: múzeumi belépők, apró kis vásárfiák, beszállókártyák, na és a több ezer fotó, plusz a családi ereklyék, és a barátaimtól kapott, soha többé meg nem vehető, kedves mütyürök. Persze, nem fontos, de azok a ruhák és cipők, amelyek tucatjával állnak ugyan a szekrényben, de számomra mégsem tucatáruk. Pótolhatók? Helyettesíthetők, de az már nem ugyanaz. És hogy vissza lehet-e menni bármikor is abba a lakásba, ahol az addigi életem sok-sok fontos pillanatát felülírta egyetlenegy? Egy tragikus, soha többé el nem felejthető? Nem hiszem.

Egy fiatal lány világa pénteken este az egyik pillanatról a másikra összeomlott. Nem csak a könyveit, az utazási emlékeit, a családi ereklyéket, a ruháit és a cipőit veszítette el, de azt az embert is, aki mindenkinél fontosabb volt a számára: az édesanyját. Az eddigi támasza nélkül kell most szembenéznie élete eddigi legnagyobb fájdalmával, és elviselni egy olyan csapást, amit csak kevesekre mér az ég. Túl kell élnie a tudatot, hogy ő megmenekült, és be kell bizonyítania, hogy képes rá, hogy érdemes rá. Semmije nem maradt, de erőt kell, hogy adjon neki a tudat: az édesanyja olyat tett, amire csak nagyon kevesen lennének képesek: a saját élete árán mentett meg egy másik életet.


Nyíregyháza - A Petőfi utcában történt lakástűz túlélőjének, a 20 éves Vikinek gyűjtenek szerdán, a Kossuth téren. tovább »

Nyíregyháza - Hat lakásban nincsen áram abban a Petőfi utcai társasházban, ahol a negyedik emeleti lakás kiégett péntek este. Gázszolgáltatás viszont még napokig egyáltalán nem lesz. tovább »

Nyíregyháza - A péntek esti nyíregyházi lakástűzben megsérült kisfiú égési és töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott - tájékoztatta portálunkat Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense. tovább »

Nyíregyháza - Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a kisgyerek, akit nagynénje a nyíregyházi lakástűzből úgy próbált kimenteni, hogy a gyerekkel együtt ugrott ki a péntek este kigyulladt társasház negyedik emeleti lakásából. Az asszony a helyszínen meghalt. tovább »

Nyíregyháza - Egy nő az unokaöccsét karjában tartva ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, a gyermek súlyosan megsérült a zuhanásban - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. tovább »

Nyíregyháza - Kigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása Nyíregyházán a Petőfi utcában, a lángok elől menekülve két ember kiugrott a lakásból, egyikük meghalt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője péntek este az MTI-vel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában