Helyi közélet

2015.07.24. 18:41

Hatmillió forintból megújulhat a megye gyógyszerészet történeti kiállítása

Tiszavasvári - Jövő tavaszra megújulhat Szabolcs- Szatmár- Bereg- Megye Orvos és Gyógyszerészettörténetét bemutató állandó kiállítás Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban.

Tiszavasvári - Jövő tavaszra megújulhat Szabolcs- Szatmár- Bereg- Megye Orvos és Gyógyszerészettörténetét bemutató állandó kiállítás Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Kubinyi Ágoston múzeumszakmai támogatási program célja a települési önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai támogatása. A múzeumok esetében állandó kiállítás előkészítésére, létrehozására, teljes körű felújítására vagy korszerűsítésére használható fel – különös tekintettel a közönség számára eddig nem hozzáférhető műtárgyak bemutatására. A pályázat emellett infrastrukturális fejlesztésekre és közösségi programok szervezésére is lehetőséget nyújt.

A Kormany.hu- oldalon pénteken megjelent pályázati eredmények listáján a támogatott projektek között ott szerepel a Nyíri Mezőség múzeuma is. A Vasvári Pál Múzeum a fenntartó Tiszavasvári Önkormányzattal közösen benyújtott pályázatnak köszönhetően bruttó hat millió forint forrást nyert a gyógyszerészet megyei történetet bemutató állandó kiállítás teljes körű felújítására. A kiállítás 2012-ig volt látható a Kálvin úti néprajzi épületben. Ekkor döntött a múzeum vezetése arról, hogy a tárlatot új formában, új helyen az Ady Endre úti főépületben kívánja bemutatni egy infrastrukturális fejlesztést követően.

További információk a kiállításról: http://vasvaripalmuzeum.hu/news/290

- Balogh Tamás, Közművelődési és Sajtóreferens, Vasvári Pál Múzeum -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában