Helyi közélet

2015.07.17. 11:24

Így fizetnek a megyei cégek

Nyíregyháza - Az ingatlanügyletekkel és az építőiparral foglalkozó cégek késnek a legtöbbet a fizetéssel.

Nyíregyháza - Az ingatlanügyletekkel és az építőiparral foglalkozó cégek késnek a legtöbbet a fizetéssel.

Az év első félévében a csökkenő fizetési határidőknek szerencsére több cég tudott megfelelni, de akik késve fizették ki számláikat, többet késtek, mint 2014 azonos időszakában – áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő most megjelent elemzésében. A honlapjukon közzétették: megyénként Békés, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fizetik a legnagyobb arányban időben a cégek számláikat, itt a 71 %-ot is meghaladja a határidőben fizetett számlák aránya.

Az átlagos pénzhez jutási időt (késedelmek és fizetési határidők összege) vizsgálva megállapították azt is: Somogy, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell a legtöbbet pénzükre várniuk a hitelezőknek. Az átlagos fizetési határidő elmúlt féléves átlagát összevetve az egy évvel ezelőttivel azt tapasztalták, hogy a magyar cégek kisebb fizetési határidőket engedélyeztek partnereiknek mint korábban, ami arra utal, hogy a piaci bizalom még nem állt helyre –írja a cég.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában