Helyi közélet

2015.07.13. 08:31

Karambol, oszlopdöntés és áramszünet a Tisza-hídnál - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután a 41-es számú főúton Vásárosnaménynál, a Tisza-híd közelében. Az ütközés következtében az egyik jármű a szalagkorláton átrepült és a kerékpárútra esett, ahol egy beton villanyoszlopot is kitört. A balesetben senki nem sérült meg, a helyi önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították. A kitört villanyoszlop miatt egy fogyasztási helyen és a közvilágítási gerincvezetéken volt átmenetileg áramkimaradás, a leszakadt vezeték miatt a szolgáltató kiérkezéséig a tűzoltók a helyszínt biztosították, valamint a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Több szabadtéri tűz oltásához is vonultak a tűzoltók vasárnap napközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Papírhulladék égetése közben a tűz átterjedt a száraz növényzetre vasárnap délután egy zárt kertben Nyíregyházán, a Kemecsei úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt. Hatvan méter hosszan égett a vasúti töltés mellett a száraz aljnövényzet vasárnap délután Nyíregyházán, a Tokaji úti piac mellett. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Kótaj és Búj között ötszáz négyzetméteren kellett az ibrányi önkormányzati tűzoltóknak a kigyulladt aljnövényzetet oltaniuk, míg Ópályiban, a Dankó István utcában ezer négyzetméteren meggyulladt levágott szalma oltása adott feladatot a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak vasárnap délután. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában