Helyi közélet

2015.07.31. 10:26

Lengyel település a testvér

Zajta - A lengyelországi Slopnice településsel szeretné kiépíteni a testvértelepülési kapcsolatokat a zajtai önkormányzat. Az erdőháti település küldöttsége két hét múlva részt vesz egy slopnicei ünnepségen, s a két polgármester akkor írja majd alá az együttműködési szerződést.

Zajta - A lengyelországi Slopnice településsel szeretné kiépíteni a testvértelepülési kapcsolatokat a zajtai önkormányzat. Az erdőháti település küldöttsége két hét múlva részt vesz egy slopnicei ünnepségen, s a két polgármester akkor írja majd alá az együttműködési szerződést. A zajtaiak számára már nem idegen Slopnice és a környék, ugyanis az elmúlt év végén a község férfikórusa Lengyelországban részt vett azon a megemlékezésen, amelyet a limanowai csatában részt vett katonák tiszteletére rendeztek. A slopnicei önkormányzat számára sem ismeretlen Magyarország, hiszen Balkánnyal ápolnak testvérvárosi kapcsolatokat. Slopnicének testvértelepülése a Romániában található Lázári is, az ottani önkormányzat pedig közösen pályázott a szinte szomszédos Zajtával a két települést összekötő műút felújítására.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában