Helyi közélet

2015.07.21. 08:49

Mitől használt a piac?

Nyíregyháza - Minden árus és termékkör számára igyekeznek a legmegfelelőbb helyet biztosítani a piacokon.

Nyíregyháza - Minden árus és termékkör számára igyekeznek a legmegfelelőbb helyet biztosítani a piacokon.

„Profi-piac” működik a megyeszékhelyen, a Korányi Frigyes utcán vasárnaponként 7 órától. Ez ihlette olvasónkat, Varga Gábort, aki az alábbi felvetéssel kereste meg szerkesztőségünket.

Mi az újság a régiséggel?

„Vajon mi számít használt cikknek a piac üzemeltetője szerint? Engem mindez azért foglalkoztat, mert a vasárnapi piacra kisgyermekes apukaként időnként ki szoktam menni a gyermeknek használt játékot vagy ruhát vásárolni. Legutóbb ezt a piacon nem találtam. Érdeklődtem több eladótól: mi történhetett? Azt a választ kaptam, hogy két hete a helypénzt beszedő emberek közölték az árusokkal: csak antik régiség árulható ezután a piacon, ruhanemű, játék nem! Ha ez igaz, akkor nem értem, hogy ez az információ miért nem található meg nagy betűkkel kiírva a piac bejáratánál. Ugyanígy miért nem találom meg ezt az információt az üzemeltető netes felületén? Hol lehet ezentúl nekem, és rajtam kívül még sok embernek ez irányú igényét kielégíteni? A „KGST-piac” nem megoldás szerintem. Tömegközlekedéssel oda kijutni nagyon időigényes, autóval sem túl rózsás a helyzet, szóval a kispénzű embereknek eladói és vásárlói oldalról sem jelent ez igazi megoldást. Sok ­anyuka szintén nem teheti meg, hogy a vasárnap délelőttjét főzés helyett pár olcsó ruhadarab beszerzésére fordítsa.”

A NyírVV-nél napirenden van a téma, nyitott kapukat döngettünk olvasónk panaszával.

– A NyírVV Nonprofit Kft. minden árus és termékkör számára igyekszik a legmegfelelőbb helyet biztosítani a nyíregyházi piacokon – kezdte reagálását Kovalecz Róbert, a piac- és vásártér-üzemeltetési iroda vezetője. Hozzátette: – A Korányi utcai vásárhelyen vasárnaponként hosszú évek óta régiségpiac működik, a vásártéren (a „KGST-piacon”) pedig iparcikkek és használt cikkek árusítására van lehetőség. Sajnos, az utóbbi időszakban a két profil összemosódott, a használt ruhákat és holmikat árusító kereskedők a vásártérről átköltöztek a Korányi utcai piacra, melynek következményeként a vásárhely hétről hétre egyre zsúfoltabb és rendezetlenebb zsibvásárrá alakult, a régi tárgyak szinte elvesztek az eluralkodó, nagy mennyiségű használt holmi között.

– A NyírVV egy minden fél számára elfogadható kompromisszumra törekszik, szeretné a régiségvásár városlakók által megszokott és megszeretett értékeit, rendjét, hangulatát megőrizni. Az egyéb holmikat árusítóknak a Tokaji úti piacon biztosítunk értékesítési lehetőséget. Több mint félszáz új asztalt helyezünk ki a vásártéren, ahol a használt cikkeket elkülönített, táblával jelzett helyen árusíthatják, ugyanakkor a vevők számára is könnyen megtalálható ez a termékkör.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában