Helyi közélet

2015.07.25. 14:30

Nem kell gondolkodni, hogy igyon vagy vezessen

Tuzsér - A pálinkaturizmusban rejlő lehetőségeket szeretnék kiaknázni.

Tuzsér - A pálinkaturizmusban rejlő lehetőségeket szeretnék kiaknázni.

Kálongatanyán már a levegőben érezni a gyümölcsből érlelt párlat illatát. Az ország legjobb birsalma- és vilmoskörte-pálinkájával dicsekedhet a Tuzséri Pálinka Manufaktúra, ám úgy gondolták, nem elég csak főzni és kóstoltatni a nedűt, az országban először szálláshelyeket építenek, és turistákat csalogatnak a térségbe.

Az elképzelést tett követte, s 30 millió forintos uniós és hazai támogatásból elkészült öt teljesen felszerelt és berendezett rönkház, kajakok és kenuk várják a vízitúrák szerelmeseit, dézsás fürdő és szauna segít az ellazulásban.

Szálláshelyek és kóstolóház

– Az országban pálinka sok van, szálláshely nincs, így a pálinkaturizmusban rejlő lehetőségeket szeretnénk kiaknázni, ezért építettük meg a kóstolóházunkat, és most a szálláshelyeket – említette a pénteki ünnepélyes átadáson Komáromi János, az egyik tulajdonos, a Gyümölcspárlat Bt. ügyvezetője. Mint mondta: családoknak kínálnak majd többnapos programokat, a régió szépségeit és értékeit csomagban szeretnék megmutatni az ide ellátogatóknak.

– Aki erre jár, kóstolja meg az irsai szőlő és barackpálinka ízesítésű fagylaltot, ami gasztronómiai különlegesség – emelte ki Baracsi Endre, a megyei közgyűlés elnöke.

– A térségben az összekötő kapocs a Tisza, a kurucok és a gyümölcsök – mondta köszöntőjében dr. Tilki Attila ország­gyűlési képviselő. Szerinte a kajakok mellé még hiányoznak a kerékpárok, a Tisza töltésén megépülő kerékpárút is sok lehetőséget tartogat még a turisztikai fejlesztések terén, majd azt javasolta – Czomba Sándor államtitkárra nézve –, hogy a külföldön lévő magyar nagykövetségeken legyenek ott a tuzséri, tarpai párlatok is, ismerjék meg külföldön is a megyei – sokszoros díjnyertes – pálinkákat.

 

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában