Helyi közélet

2015.07.09. 11:52

Otthonos a sárkányoknak is

Nyíregyháza - Aki nagyon régen járt a „sárkányok földjén”, az bizony alig ismer rá a Báthory család nagy múltú városára, Nyírbátorra.

Nyíregyháza - Aki nagyon régen járt a „sárkányok földjén”, az bizony alig ismer rá a Báthory család nagy múltú városára, Nyírbátorra.

A település ugyanis az elmúlt években megszépült, megújult, számos köztéri alkotással lett gazdagabb, az intézményei is modernebb körülmények között fogadják az állampolgárokat, talán még a család és a város címerében szereplő sárkányok is otthonosan éreznék magukat a városban.

Mindez a „Nyírbátori városközpont rehabilitációja közigazgatási infrastruktúra fejlesztésével” című nyertes pályázatnak volt köszönhető: az Európai Unió 448,7 MFt-os támogatást adott a nagyszabású beruházáshoz.

A lezárult programot szerdán ünnepélyes keretek között értékelte a város önkormányzata. Máté Antal polgármester köszöntötte a résztvevőket és elmondta, hogy ennek a projektnek a megvalósulása sok ember közös, összehangolt munkájának az eredménye. A pályázat elsődleges célja az volt, hogy a lakossági igények figyelembevételével Nyírbátor központi funkciója megerősödjön és vonzereje növekedjen. A jövőbeli célok között szerepel, hogy a 2014-2020-as pályázati ciklusban további városrehabilitációs kiírásokon vegyen részt az önkormányzat.

Ezt követően Pappné dr. Fülöp Enikő jegyző asszony ismertette a projekt legfőbb elemeit és mérföldköveit. A megvalósított tevékenységek között szerepelt a kormányablak kialakítása, városháza épületének felújítása, Radnóti út rekonstrukciója és parkolók átalakítása, Szabadság tér részleges környezetrendezési rekonstrukciója, valamint a konzorciumi partner (Nyírbátori Református Egyházközség) tulajdonában lévő kiskereskedelmi egység homlokzati megújítása.

A kivitelezési munkák mellett más tevékenységek is szerepet kaptak. Elkészült Nyírbátor Városmarketing Stratégiája, amely tartalmazza a település új arculati elemeit, amely a város honlapján is tükröződik.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 10-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában