Helyi közélet

2015.07.19. 12:13

Szemét kérdések: előbb a matrica érkezik, aztán jön a chip

Nyíregyháza - Az új rendszernek köszönhetően közel 100 százalékos pontosságúvá válik a nyilvántartási rendszer.

Nyíregyháza - Az új rendszernek köszönhetően közel 100 százalékos pontosságúvá válik a nyilvántartási rendszer.

Hűséges olvasónk, Stadler Ferenc jelezte, hogy matricát hozott neki a postás. „Matricám tehát már van. Valamikor pedig chipem is lesz. Ezek új fogalmak a szemétszállításban. Aligha van mindenki teljes mértékben tisztában a teendőkkel. Legyenek szívesek foglalkozni az újítással!” – javasolta.

Beazonosítható

– A nyíregyházi önkormányzat sikeresen pályázott a „Nyíregyháza települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének eszközpark-fejlesztése, informatikai korszerűsítése” elnevezésű projekt megvalósítására. A fejlesztés része, hogy a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló kukákra azonosítót (rádiófrekvenciás chip, RFID jeladó) helyeznek el – kezdte reagálását Hajnal Tünde, a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. PR-referense.

– A hulladékgyűjtő edények pontos beazonosítására és az esetleges változások kezelésére valamennyi hulladékszállítási szerződéssel rendelkező ingatlantulajdonos matricát vehetett át postai úton. A matricán több adat is szerepel: a kuka űrtartalma, a cím, az ügyfél szerződésének száma, valamint a chip azonosítója. Amennyiben ezen adatok közül bármelyik is hibás, lehetőség van ezek módosítására a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén (Nyíregyháza, Bokréta u. 22. sz.), vagy írásban a [email protected] e-mail címen, illetve telefonon a 42/594-536-os, valamint 42/594-537-es számon. A matricákat az ingatlantulajdonosnak/használónak kellett felragasztania a vegyes (kommunális) hulladékgyűjtésre használt edényükre, a matricával kiküldött levélben foglaltaknak megfelelően.

– Június utolsó hetében kezdték el ellátni ezekkel a hulladékgyűjtő edényeket. Ennek rendeltetése, hogy a kukák az ürítést követően egy-két órát elérhetőek maradjanak a „chippeléssel” megbízott vállalkozó számára.

Nem alapfeltétel

– Nagyon fontos tudni, hogy a matrica felhelyezése nem alapfeltétele a chip felszerelésének, de megkönnyíti a pontos beazonosítást. Tehát amennyiben valaki megfeledkezett a matrica felragasztásáról, a chipet ugyanúgy felhelyezik. Várhatóan júliusban valamennyi edényre felkerülnek az azonosítóchipek, az új rendszernek köszönhetően pedig közel 100 százalékos pontosságúvá válik a nyilvántartási rendszer.


Nyíregyháza - Petró Árpád elmondta: az önkormányzat európai uniós támogatású beruházásával a cég korszerűsítheti a szelektív hulladékgyűjtést, valamint modernizálhatja járműparkját. tovább »

Nyíregyháza - Augusztustól már Nyíregyházán is csak RFID chipekkel szerelt szabvány kukákból szállítják el a szemetet. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában