Helyi közélet

2015.08.06. 16:07

60 éve boldogságban és szeretetben

Nyírbátor - A szürke hétköznapok ünnepivé magasztosultak a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület augusztusi összejövetelén. Miközben ugyanis Janovics János elnök értékelte az előző hónap eseményeit - többek között férfi kórusunknak az encsencsi katona-nóta fesztiválon való kitűnő szereplését, valamint a közelmúltban klubdélután keretében főzött ínycsiklandozó halászlé estebédet - , azon közben szívünket felkészítettük ünnepeltjeink méltó megköszöntésére.

Nyírbátor - A szürke hétköznapok ünnepivé magasztosultak a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület augusztusi összejövetelén. Miközben ugyanis Janovics János elnök értékelte az előző hónap eseményeit - többek között férfi kórusunknak az encsencsi katona-nóta fesztiválon való kitűnő szereplését, valamint a közelmúltban klubdélután keretében főzött ínycsiklandozó halászlé estebédet - , azon közben szívünket felkészítettük ünnepeltjeink méltó megköszöntésére.75 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Szabó Győzőné Marika, akinek egyként hálával tartozunk azokért a finom falatokért, melyeket szakács férjével prezentáltak sok-sok éven át.

Valamennyiünk szeme elfelhősödött, amikor a 60. házassági évfordulójukat ünneplő Hankóczi Béla és kedves párja, Gönczi Zsófia köszöntésére került sor. Az "Éljenek soká..." kezdetű dal eléneklése közben magunkban azt kívántuk, bárcsak sokan megélhetnék ezt a szép kort párban, szeretetben és békességben., ahogyan az ünnepeltjeink.

S bár az örökifjú férj megpróbálta -alkoholos befolyásoltságra hivatkozva - tréfával elütni a 60 évvel ezelőtti egymásra találást és az együtt töltött gyönyörű éveket, fátyolossá vált tekintete kölcsönös és mély szeretetről árulkodott.

A Szabóné-Marika által készített slambuc és egyéb finomságok fogyasztása közben arról beszélgettünk, hogy az ilyen magasztos pillanatok tovább acélozzák közösségünk kohézióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában