Helyi közélet

2015.08.06. 13:08

A porcsalmai ezüstpénzek egészen közelről

Porcsalma - Járdafelújítás közben bukkantak rá a több mint két kilónyi, 16–17. századi ezüstpénzre Porcsalmán még a múlt héten. A Jósa András Múzeum régészei azóta már elkezdték vizsgálni az értékes leletet.

Porcsalma - Járdafelújítás közben bukkantak rá a több mint két kilónyi, 16–17. századi ezüstpénzre Porcsalmán még a múlt héten. A Jósa András Múzeum régészei azóta már elkezdték vizsgálni az értékes leletet. Amint arról korábban beszámoltunk, egy járda felújítása során több mint két kilogramm tizenhatodik-tizenhetedik századi ezüstérmét találtak közmunkások Porcsalmán. A területet a nyíregyházi Jósa András Múzeum régészei pénteken átvizsgálták, s a leleteket beszállították a múzeumba.

A földmunka során előkerült cserépedény 1091 darab, összesen 2,6 kilogramm súlyú 16–17. századi ezüstpénzt tartalmazott.

Fotók: Balázs Attila, MTI



Porcsalma - Járdafelújítás közben bukkantak rá a 16–17. századi ezüstérmékre. tovább »

Porcsalma - Porcsalmán egy járda felújítása során közel két kilogramm tizenhatodik századi ezüst érmét találtak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában