Helyi közélet

2015.08.07. 08:02

Együttműködnek a sikeres egyesületek

Ajak - Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesület és Farkaslaka fiataljai kötöttek együttműködési megállapodást, aminek alapján egymást segítik a saját területükön eredményes módszerek átadásával.

Ajak - Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesület és Farkaslaka fiataljai kötöttek együttműködési megállapodást, aminek alapján egymást segítik a saját területükön eredményes módszerek átadásával.

A Kisvárdával határos városban 60 polgárőr tevékenykedik. Feladatokat a közlekedési balesetek, a közrend, közbiztonság védelme, és a természetvédelem ad. (A nagy forgalmú 4-es főút mentén előforduló avartüzek idején gyakran is adnak segítséget). A hatékonyságot a rendőrség azzal segítette, hogy egy éve Opel Astrával ajándékozta meg az egyesületet, aminek működését a város biztosítja.

A testvértelepülésen, Farkaslakán 4 éve működik a helyi fiatalok fóruma, főként szabadidős és sport tevékenység szervezésével életet lehelve a helyi közösségbe. A napokban 50 fő érkezett Farkaslakáról Ajakra, hogy együtt járőrözzön a helyi polgárőrökkel és megismerjék a szolgálat társszerveinek munkáját. Így nyernek betekintést az Ajaki ÖTE, a Kisvárdai Mentőállomás, és a katasztrófavédelem egységeinek munkájába. A fiatalok, gyakorlatok során kipróbálhatják magukat katasztrófa sújtotta helyzetben, bűncselekmény nyomán végzendő tevékenységben, a önállóan kell megoldani mentők értesítését, sebesült ellátást, nyombiztosítást, rendőrség értesítését, igazoltatáshoz adandó segítséget. Az Ajakon, csütörtökön megrendezett szakmai napot Farkaslakán egy hasonló, önkéntes közbiztonsági nap követ.

A látogatás viszonzása szeptemberben lesz a tervek szerint, amikor Farkaslakára látogat a magyar csapat. Nem lesz mindenkiből polgárőr – tudják ezt Ajakon – de a széles körben megismertetett tevékenység szemléletformáló hatású lehet, és egy baráti társaságban elég egy hozzáértő civil, ahhoz, hogy megakadályozzon későbbi balesetet, vagy rendőrségi eljárást. A rendezvény summázatát így foglalták össze: A fenntartható fejlődés arról szól, hogy a jövő generációk iránt felelősséget visel a jelen generáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában