Helyi közélet

2015.08.10. 18:18

Elázott a leánykar a túrán

Nyíregyháza - A csónakok megteltekvízzel, ráadásul mindenki mindenkit fröcskölt.

Nyíregyháza - A csónakok megteltekvízzel, ráadásul mindenki mindenkit fröcskölt.

Mint már beszámoltunk róla, kedd délután hazaérkezett távol-keleti – Hongkongot, Kínát, Tajvant felölelő – turnéjáról a Pro Musica Leánykar. Már összegezte  a tapasztalatokat Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, élménybeszámolóját most folytatjuk.

Egy férfi, negyvennégy leány

– A lányok alapvetően jól bírták az utat. Nagyon fegyelmezettek voltak, azt kell hogy mondjam, teljesen profi módon viselkedtek – mesélte a kórus vezetője, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy.

– A kicsiktől a nagyokig elég vegyes volt az életkor. Az utóbbi időkben már taktikusan így válogatom össze az énekkart, hogy a nagy tapasztalatú idősekből és a fiatalokból különleges hangszínű és frissességű énekkar jöjjön létre, s gondolni kell a jövőre is, mert valakinek tovább kell vinnie a fáklyát és az éneklés szeretetét. Szakmai szempontból nagyon fel voltak készülve, elképesztő mennyiségű anyagot tudtak a lányok, hiszen három különböző repertoárt kellett megtanulniuk, s ezt világszínvonalon bármikor és bárhol elő tudták adni.

– Ki kell emelnem a viselkedésüket is. Senki sem hiszi el, hogy én elindulok egy negyvennégy fős lánykarral, s nem kell őket terelni metróról metróra, mert mindenki tudja, mi a mérce. A bennünket kísérők nem értik, ez mitől van így. A szállodában, az utcai közlekedéskor, a vásárlások alkalmával maximálisan biztonságban érzi magát az ember, mert tudja, a lányok mindenhol megfelelően viselkednek.

Levetkőzött a karnagy is

– Az egyik szabadidős program, a vadvízi túra nagyon tetszett a lányoknak. Egy gyors folyású patakban jön le a gumicsónak vízeséseken keresztül vad iramban, a lányok kezében nincs is evező. Persze, védőruhába be kellett öltözni, gondolok sisakra, mentőmellényre. Én is beöltöztem, pontosabban levetkőztem, mert fürdőnadrágban voltam. Igazából nem mondák el előre, hogy mire számíthatunk.

– Néhány leány például ruhában ült be a csónakba, de annak semmi értelme nem volt, mert amint a csónak elindult, azonnal tele lett vízzel, ráadásul mindenki mindenkit fröcskölt.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában