Helyi közélet

2015.08.04. 19:50

Év végére befejeződik a fényeslitkei ipari park és a 4-es főút közötti útszakasz építése

Nyíregyháza, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - Év végére befejeződnek a Fényeslitkét elkerülő, valamint a helyi ipari park és a 4-es főút kapcsolatát biztosító útszakaszok kivitelezési munkálatai - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden.

Nyíregyháza, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) - Év végére befejeződnek a Fényeslitkét elkerülő, valamint a helyi ipari park és a 4-es főút kapcsolatát biztosító útszakaszok kivitelezési munkálatai - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden.Loppert Dániel elmondta, a Záhony térségi közútfejlesztés keretében zajló, nettó 3,61 milliárd forint értékű beruházás 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósul meg. A Fényeslitkét elkerülő új út 3,87 kilométer hosszú lesz, északi végén egy ötágú körforgalmat építenek ki, ebbe csatlakozik a már korábban elkészült komorói elkerülő, az ipari-logisztikai park két belső útja, valamint a park és a 4-es főút kapcsolatát biztosító útszakasz. Az új építések mellett az elkerülő út déli kezdő csomópontjánál lévő 4145-es számú utat is felújítják mintegy egy kilométer hosszban.

A főúti átkötés érdekessége, hogy ez az út két híddal keresztezi a Nyíregyháza-Záhony vasúti fővonalat, a fényeslitkei rendező pályaudvar iparvágányait, valamint több összekötő- és szerviz utat is - ismertette a kommunikációs igazgató. Hozzátette, jelenleg a Fényeslitkét elkerülő út pályaszerkezeti és vízépítési munkái, a 4-es főúti csomópont, valamint a keresztező vasútvonalak fölötti felüljárók építése van folyamatban.

A kivitelezést a Zemplénkő Kft., a Zemplén Road Kft. és a Depona Plusz Kft. alkotta konzorcium végzi.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában