Helyi közélet

2015.08.01. 14:27

Főszerepben a kender Beregdarócon

Beregdaróc - Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Daróci Kenderes Napokat a hétvégén Beregdarócon.

Beregdaróc - Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Daróci Kenderes Napokat a hétvégén Beregdarócon. A  Kenderes Napokon az érdeklődők megismerkedhetnek a kenderfeldolgozás eredeti módjával, végigkísérve azt a mezőgazdasági, illetve kiegészítő tevékenységet, amely bemutatja a kender útját a magvetéstől, egészen a kész terítőig. A látogatók olyan már-már feledésbe merült munkafolyamatokat tekinthetnek meg, mint például a kendernyüvés, áztatás, kendertörés, szöszcsinálás, fonás, szapulás, a fonat megvetése, s maga a szövés.

A kézművesek mellett nagy figyelmet kap a gasztronómia is, hiszen a Házias Étkek Utcájában olyan helyi ételkülönlegességeket kóstolhatnak meg az érdeklődőknek, mint például a kukoricadarás töltött káposzta, a lapcsánka, vagy a kötött tésztaleves. A meghívottak között a népdalkörök mellett tánccsoportok és népi hangszeren játszó együttesek, mutatványosok és ősmagyar bemutatók is szerepelnek. Vasárnap Beregdarócon Nótár Mary, Kocsis Tibor és a Hooligans is színpadra lép majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában