Helyi közélet

2015.08.14. 10:28

Hosszabbak lesznek az iskolai szünetek!

Megjelent az új, 2015-2016-os tanév időbeosztását ismertető EMMI-rendelet, s mivel az őszi és a téli szünet menetrendjéről is rendelkezik, a diákoknak bizonyosan örömet szerző jó hírekkel szolgál.

Megjelent az új, 2015-2016-os tanév időbeosztását ismertető EMMI-rendelet, s mivel az őszi és a téli szünet menetrendjéről is rendelkezik, a diákoknak bizonyosan örömet szerző jó hírekkel szolgál. Az előttünk álló iskolaévben a tanítási napok ezúttal se haladhatják meg a mindenkori 180 vagy 181 napot. A tanév szeptember 1-jével, keddi napon veszi kezdetét, s hivatalosan június 15-én, szerdán zárul. Nappali rendszerű képzésben az általános iskolákban öt, a középfokú oktatásban pedig hat napot a helyi tantervben meghatározott pedagógia cél megvalósításához a nevelőtestület tanítás nélküli munkanappá nyilváníthat, amiből egy nappal, s annak programjával – a nevelőtestület véleményét is kikérve – az iskolai diákönkormányzat rendelkezik. Az országban egységesen elrendelt munkanap-áthelyezések természetesen az oktató-nevelő intézményekre is vonatkoznak.

S a végére hagytuk a diákok számára legfontosabb jó híreket, ugyanis az előttünk álló tanítási évben az őszi szünet 11 napos, a téli pedig 16 napos pihenőidőt tesz majd lehetővé. Az őszi szünet utolsó tanítási napja október 22-re, csütörtökre esik, s csak november második kell ismét iskolába menni. Mindez a télen úgy alakul, hogy december 18-án, vagyis pénteken lesz utoljára tanítás, s január 4-ig, vagyis az év első hétfői napjáig üresen ásítozhatnak a matúrák tantermei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában