Helyi közélet

2015.08.10. 19:32

Hová tűntek a padok temetői sétányról?

Nyíregyháza - Eltűntek a padok a temetői sétányról – jelezte egyik olvasónk, s nem értette, miért. Megfejtettük a „rejtélyt”.

Nyíregyháza - Eltűntek a padok a temetői sétányról – jelezte egyik olvasónk, s nem értette, miért. Megfejtettük a „rejtélyt”.

– A Korányi Frigyes utcai bejárat felőli temetői sétányra kihelyezett padjaink egy része sajnos tönkrement, ezeket folyamatosan felújítjuk – mondta el tájékoztatásul Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója.

– Ezek már nem voltak biztonságosak, a használatuk, esetleg összekoszolták volna a látogatók ruházatát, de amikor elkészülünk a felújítással, ismét kihelyezzük valamennyit. Olyan persze előfordulhat, hogy nem pontosan oda tesszük vissza őket, ahol eredetileg álltak, amit a kihasználtságuk nagyban befolyásol. Amíg a központi ravatalozónk működött, addig a Korányi Frigyes utca felőli sétányra tettünk több padot, mivel akkoriban arra többen jártak.

De a padok nem tűntek el véglegesen, felújítás után a helyükre kerülnek. Nem voltak ilyenek a kis ravatalozónál, de amióta sokan megállnak ott autóval, tettünk ki erre a területre is, mint ahogyan a bemosónál is szükség van rájuk.

Mindenhol, ahol indokolt

– Igazán ott indokolt a kihelyezésük, ahol közvetlenül a sírok mellett kevesebb van belőlük. De a temetőkertben más helyeken is találhatnak ülőalkalmatosságot az arra járók, a ravatalozó bejáratánál az árnyékba is tettünk néhányat, tekintettel a nagy melegre, és a központi ravatalozó előtti sétányra is visszakerülnek rövid időn belül.

A látogatók tulajdonában lévő padokat is föl szoktuk szedni, ha nem megfelelő állapotban találjuk őket. Erről egyébként helyi önkormányzati rendelet is született, s természetesen minden esetben megküldtük a tájékoztatást az érintetteknek.

A tulajdonosok ezek után 30 napon belül rendelkezhetnek a padjaik ügyében, felújíthatják, illetve eltávolíthatják, ha nincs más lehetőség. A határ­idő lejártával, jelzés hiányában kénytelenek vagyunk mi fölszedni, s általában megsemmisítjük valamennyit.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában