Helyi közélet

2015.08.17. 16:11

Közvilágítás – korszerűen, takarékosan Csengerben

Csenger - Az országban az elsők között Csengerben valósul meg a közvilágítás LED technológiájú izzó cseréje - tudtuk meg Forján Zsolt polgármestertől.

Csenger - Az országban az elsők között Csengerben valósul meg a közvilágítás LED technológiájú izzó cseréje - tudtuk meg Forján Zsolt polgármestertől.

– A június hónapban megkezdett, s várhatóan augusztus végéig tartó munkálatok alatt 860 db új, LED technológiájú lámpatestet szereltek fel városunkban. A fejlesztés célja Csenger közvilágítási energiafelhasználásának, illetve az üzemeltetés költségeinek csökkentése.

Csenger Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében „Közvilágítás energiatakarékossági átalakítása Csengerben” címen pályázatot nyújtott be a KEOP támogatási rendszerébe, melyet a kedvező döntésnek köszönhetően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő, 108.542.341 Ft összegű támogatásban részesített. Ennek köszönhetően Csenger Város teljes területén megvalósul a világítótestek cseréje. Az új, LED technológiájú világítótestek - melyekkel várhatóan 53,31% energia megtakarítás érhető el - hosszabb élettartammal is rendelkeznek, mint a korábban használt típusok. A közbeszerzést elnyerő „ILST-Hungary” Kft. konzorciumban végzi el a munkálatokat a jelenlegi üzemeltető, mátészalkai Szatmárvill Kft-vel.

A fejlesztés megvalósulásával az Önkormányzat célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság magasabb szintre emelése. Hangsúlyozandó a beruházással kapcsolatban, hogy megvalósulásával jelentős költségcsökkentés érhető el (ami jelentős összeg egy önkormányzat éves költségvetésében), valamint sokkal hatékonyabb világítást és egyben esztétikusabb környezetet élvezhetnek a városban élők és az itt átutazók egyaránt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában